Įtempta situacija. Skelbiama kovinė parengtis. Gali būti naujas karas  ()

Pietų Korėja pastebėjo šį tą keliančio nerimą.



© https://commons.wikimedia.org/wiki/File:South_Korean_M109_howitzers_in_July_2012.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja susprogdino visus į Pietų Korėją vedančius kelius ir geležinkelius ir iš naujo paskelbė, kad jos pietų kaimynė yra priešiška valstybė. Tačiau visi šie žingsniai atrodė labiau deklaratyvūs ir, galbūt, netgi nukreipti į vidinę auditoriją. Tačiau dabar Pietų Korėja pastebėjo šį tą rimtai keliančio nerimą.

Pietų Korėjos pajėgos Jeonpjeongo saloje, esančioje labai arti sienos su Šiaurės Korėja, skelbia kovinę parengtį ir ruošia slėptuves. Šis sprendimas priimtas po to, kai gretimose Šiaurės Korėjos artilerijos bazėse pastebėtas įtartinas subruzdimas.

Šioje vietoje Šiaurės Korėja ir Pietų Korėja viena į kitą yra nukreipusios ginklus. Bet kokių judesių čia visada vengiama, kad kita pusė nepagalvotų, kad vykdomos provokacijos. Kitaip tariant, Pietų Korėja nejuda, kad Šiaurės Korėja nesugalvotų atsišaudyti. Šiaurės Korėja elgiasi taip pat, nors vos už 11 km nuo Jeonpjeongo esančioje Mudu saloje turi didelę artilerijos grupę. Į Jeonpjeongo salą nukreipta ir dar viena Šiaurės Korėjos karinė bazė, esati gretimame pusiasalyje maždaug 13 km į šiaurę.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2411 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

 

Tačiau vietoje įprastos santūrios laikysenos ir ramybės dabar Šiaurės Korėja elgiasi įtartinai ir Jeonpjeongo saloje esantys Pietų Korėjos kariai turi pasiruošti. Niekas negali pasakyti, ar čia gali kilti karas, bet įtampa yra tikra. Tai, kad čia esanti Pietų Korėjos pajėgų grupė pereina į kovinį pasiruošimą, neabejotinai neliks nepastebėta Šiaurės Korėjos pusėje. Ir dabar abi pusės viena kitos veiksmus gali vertinti kaip provokaciją ar karo pradžią. Klaida gali virsti šūviais, o šūviai – karu.

 

Mažai tikėtina, kad Šiaurės Korėja atvirą karą su Pietų Korėja pradėtų nuo Jeonpjeongo salos apšaudymo. Kita vertus, akivaizdu, kad Rusijos invazija į Ukrainą Šiaurės Korėjai tapo įkvėpimo šaltiniu. Be to, jei Šiaurės Korėja tikrai svajoja apie karą, dabar nebūtų blogiausias laikas jį pradėti. Pasaulio dėmesys nukreiptas į Ukrainą ir Gazos ruožą (taip pat Izraelį-Iraną), o už artilerijos sviedinius parsidavusi Rusija dabar turėtų padėti Šiaurės Korėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()