Įspūdinga žinia. „Leido smogti Rusijoje.“ Į kovą kyla Ukrainos naikintuvai  ()

Nėra jokių apribojimų.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© robertwaghorn (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/jet-fighter-jet-raaf-hornets-2974131/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandai yra viena iš šalių, nusprendusių padovanoti Ukrainai savo lėktuvus F-16, kurie prieš pristatymą buvo modifikuoti, kad būtų geriau pritaikyti kovai su Rusijos orlaiviais.

Kol kas virš Ukrainos skraido tik keli tokie lėktuvai, o didžiausia problema yra ta, kad nėra pakankamai apmokytų ukrainiečių pilotų. Dėl šios priežasties Ukraina vis dar daugiausia remiasi gerai pažįstamais lėktuvais MiG-29.

Portalo „Ukrinform“ duomenimis, Nyderlandų gynybos ministro pareigas einantis Rubenas Breckelmansas, vadovaudamasis tarptautine teise, leido vykdyti atakas prieš Rusijos karinius objektus.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9251 5

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Mes pristatėme pirmąją F-16 partiją, kuri yra Ukrainos oro erdvėje. Ir visada sakėme, kad Ukraina turi laikytis tarptautinės teisės, o joje nėra jokių atstumo apribojimų. Tarptautinė teisė nesibaigia ties siena ar už 100 km nuo sienos. Todėl leidžiame Ukrainai naudoti F-16 savigynai. To gali prireikti norint perimti raketas arba atakuoti, pavyzdžiui, Rusijos aerodromus, taigi ir karinius objektus. Tai leidžiama daryti ir Rusijos teritorijoje arba Rusijos oro erdvėje,“ – pabrėžė Breckelmansas.

 

„Manau, kad parama Ukrainai šiuo metu yra pagrindinis prioritetas. Prieš dešimt dienų buvau Charkive ir Kyjive, ir padėtis fronto linijoje ir tokiuose dideliuose miestuose kaip Charkivas kelia didelį nerimą. Manau, kad turime suintensyvinti savo pastangas. Antra, turime kalbėti apie mūsų gynybos ir atgrasymo pajėgumų stiprinimą, nes Rusijos grėsmė tik didėja, ir tai pasakytina ne tik trumpuoju, bet ir ilguoju laikotarpiu“, – sakė Nyderlandų gynybos ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(313)
(12)
(301)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()