„Įsijungė M777. Artilerija krito“ (Video)  ()

Su didele ugnies galia.


Ukrainos 44-osios artilerijos brigados karys
Ukrainos 44-osios artilerijos brigados karys
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=rbH5kgoMaQ0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena ukrainiečių brigada atliko nemenką žygdarbį. Savo velkamąja haubica M777 ji per vieną dieną likvidavo net penkis rusiškus, daug mobilesnius taikinius – rusiška artilerija krito viena po kitos.

Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė trumpas vaizdo įrašas apie karius iš Ukrainos 44-osios artilerijos brigados. Kaip patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas, per vieną dieną jiems pavyko likviduoti „dvi artilerijos sistemas BM-27 „Uragan“, du savaeigius pabūklus ir vieną svarbesnį taikinį“.

M777 (angl. M777 Ultralightweight Field Howitzer) yra britiška 155 mm kalibro haubica, iš pradžių sukurta JAV kariuomenei ir gaminama nuo 2002 m. Ilgainiui šio tipo ginklas taip pat pradėtas naudoti keliose kitose šalyse, kurios jį perdavė Ukrainai po plataus masto Rusijos invazijos.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2270

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Haubica, kurią panaudojo 44-osios artilerijos brigados kariai, yra iš Jungtinių Amerikos Valstijų, tai aiškiai liudija ant jos esantis užrašas „From America with Love“ (liet. „Iš Amerikos su meile“). Iš JAV į Ukrainos frontą buvo pristatyta maždaug 100 M777, dar tiek pat jų padovanojo kiti sąjungininkai.

 

Tai 3773 kg sveriantis ir 9,5 m ilgio transportinėje padėtyje bei daugiau nei 10 m ilgio kovinėje padėtyje esantis technikos vienetas. Jam valdyti reikia septynių karių. Perdavimas Ukrainai pirmiausia buvo argumentuojamas tuo, kad ji vis dar turi palyginti didelę ugnies galią, kuri pasitvirtina per susirėmimus su rusais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(4)
(115)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()