„Per 1 min. 40-55 km.“ Rusai nieko negali padaryti  ()

Ukraina labai saugo savo geriausius ginklus.



© Dshv.mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nexter_caesar_8x8_ukraine_dshv_01.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-19 „Per 1 min. 40-55 km.“ Rusai nieko negali padaryti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis Ispanijos „Infodefensa“, iš 67 Ukrainos gautų prancūziškų savaeigių haubicų CAESAR, rusai kol kas sunaikino tik keturias. Ukrainos gynėjai mėgsta šiuos artilerijos ginklus ir naudoja juos labai sėkmingai. Prancūzija įsipareigojo atsiųsti daugiau tokių haubicų. 

Atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikai „Oryx“ viešai paskelbtuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose suskaičiavo tik keturias CAESAR haubicas, kurias ukrainiečiai prarado. Dar tris rusų atakos apgadino, tačiau po remonto jos turėtų grįžti į tarnybą. Aišku, 67 haubicos nėra daug – ukrainiečiai negali prarasti daug CAESAR haubicų, nes ir turi jų nedaug. Bet net įvertinant turimų haubicų skaičių CAESAR, regis, išvengia rusų atakų.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
1910 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

CAESAR į Ukrainą keliauja iš Prancūzijos ir Danijos. Pastaroji šalis turėjo atnaujintą CAESAR versiją su važiuokle. Haubicos iš Prancūzijos naudoja „Renault“ 6x6 važiuoklę. CAESAR iš Danijos turi papildomą šarvuotą kabiną, automatinę užtaisymo sistemą ir daugiau vietos amunicijai. Tačiau Ukrainos kariai vertina ir senesnę CAESAR versiją – papildoma erdvė ir apsauga yra gerai, bet visos CAESAR haubicos Ukrainoje yra labai laukiamos.

CAESAR turi 155 mm pabūklą ir galingą balistinį kompiuterį. Naudodama išplėsto nuotolio amuniciją, CAESAR gali labai tiksliai naikinti taikinius net 40-55 km atstumu. Šaudymo greitis siekia iki 6 šūvių per minutę. Įprastai CAESAR turi 5 žmonių įgulą, bet prireikus ši haubica išsiverstų ir su 3 žmonėmis.

 

Kodėl CAESAR Ukrainoje veikia taip gerai ir išvengia sunaikinimo? Na, visų pirma dėl to, kad CAESAR yra toks tikslus ir retas ginklas, kad ukrainiečiai jį labai saugo. Tačiau reikia nepamiršti ir to, kad CAESAR gali pasiruošti atakai greičiau nei per minutę. Balistinis kompiuteris veikia taip gerai, kad jau pirmieji šūviai būna taiklus – CAESAR nereikia prisišaudyti. Tai reiškia, kad CAESAR gali atvykti į nurodytą vietą, paleisti kelis taiklius šūvius ir pasitraukti. Priešingai nei kai kurios kitos savaeigės haubicos, CAESAR turi ratinę važiuoklę, todėl kelyje išvysto net 100 km/val. greitį. Lenkų ekspertai iš Tech.wp.pl pastebi, kad ukrainiečiai prarado daug daugiau lenkiškų haubicų „Krab“. Skirtumas tas, kad „Krab“ yra vikšrinė, daug sunkesnė mašina, todėl juda daug lėčiau ir dažnai sėdi įkastose pozicijose. Tuo tarpu kai rusų dronai atlekia paieškoti ukrainiečių artilerijos sistemų, CAESAR toje vietoje jau nebebūna.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(65)
(0)
(65)

Komentarai ()