„46 „Leopard 2“ ir robotai. Jie gerai ginkluoti.“ Atvyksta dar neregėtas batalionas  ()

„Jie yra gerai ginkluoti.“


Tankai „Leopard 2“
Tankai „Leopard 2“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=bJl7LigD1eg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nyderlandų gynybos ministerija įsigis 46 „Leopard-2A8“ tankus naujam, iš dalies robotizuotam tankų batalionui.

Apie tai Nyderlandų gynybos ministerija paskelbė savo interneto svetainėje.

Šiuo tikslu Nyderlandai jungiasi prie Vokietijos vyriausybės iniciatyvos bendrai užsakyti tankus „Leopard 2A8“, kad sumažintų kainą.

Tikimasi, kad pirmieji tankai pradės tarnauti 2027 m., o paskutinieji – 2030 m.

„Tankai yra būtini ginkluotųjų pajėgų kovinei galiai užtikrinti. Jie yra gerai ginkluoti ir užtikrina apsaugą nuo priešo ugnies. Naujaisiais tankais Nyderlandai stiprina savo ginkluotųjų pajėgų kovinę galią. Taip mes taip pat vykdome NATO reikalavimus Nyderlandams“, – sakė valstybės sekretorė Guise Tuinman.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2729 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Gynybos ministerija pasirinko Vokietijoje pagamintus „Leopard-2A8“ dėl operatyvinių priežasčių. Ši ginkluotės sistema taip pat turi privalumų sąveikos ir tarptautinio bendradarbiavimo požiūriu.

Pirkimu siekiama atgaivinti Nyderlandų kariuomenės tankų dalinius, kurių paskutinis buvo išformuotas prieš 13 metų. Sukūrus naująjį batalioną, jame tarnaus apie 500 karių, kuriuos dar reikės įdarbinti.

Be to, ministerija kartu su Vokietija svarsto galimybę dislokuoti batalioną Bergeno-Heno mieste Vokietijoje. Ten yra NATO mokymo centras su pakankamai dideliu poligonu, kad tankų batalionas galėtų treniruotis realiomis sąlygomis. Tuo tarpu Nyderlanduose esantys poligonai ir šaudyklos tam nėra pakankamai dideli.

 

Nepaisant to, kad Nyderlandų kariuomenės klasikiniam tankų batalionui sukurti reikia 52 tankų, šiuo metu planuojama įsigyti tik 46 tankus. Trūkstamą skaičių ketinama kompensuoti naudojant antžemines robotizuotas sistemas. Tačiau Gynybos ministerija nori į sutartį įtraukti galimybę įsigyti dar 6 tankus.

Iki 2027 m. bus nuspręsta, ar šia galimybe bus pasinaudota. Tai priklausys nuo technologinių galimybių ir laiko, kurio prireiks gynybos pramonei, kad sukurtų ir pagamintų bepilotes sistemas, tinkamas operatyviniam panaudojimui.

Rugsėjo mėnesį buvo pranešta, kad Nyderlandų kariuomenė ketina atkurti tankų batalioną. Anksčiau siekiant sumažinti išlaidas, 2011 m. buvo išformuoti du paskutiniai tankų batalionai.

 

Dėl to kariuomenėje liko tik viena tankų kuopa, kurią sudarė iš Vokietijos nuomojamos transporto priemonės. Ji priklauso mišriam Vokietijos ir Nyderlandų 414-ajam tankų batalionui, Nyderlandų 43-ajai mechanizuotajai brigadai ir Vokietijoje dislokuotai Vokietijos pirmajai tankų divizijai. 

Jis yra pavaldus Bundesverui kaip bendros abiejų šalių kariuomenės integracijos dalis.

Tankų bataliono atkūrimas tapo įmanomas dėl 2,4 mlrd. eurų padidinto gynybos biudžeto, kad būtų įvykdytas NATO 2 % BVP gynybos išlaidų reikalavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()