„Tai pabaigos pradžia.“ Įvyko kai kas neįtikėtino. Skelbia visi  ()

Nors karas nesibaigė, tai yra jo pabaigos pradžia.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas ketvirtadienį paskelbė, kad buvo nukautas „Hamas“ lyderis Yahya Sinwaras.

Jis laikomas vienu iš 2023 m. spalio 7 d. Izraelyje surengtų žudynių organizatorių.

„IDF (Izraelio kariuomenės) kariai šiandien likvidavo už spalio 7-osios žudynes ir žiaurumus atsakingą masinį žudiką Yahyą Sinwarą“, – žiniasklaidai išsiųstame pranešime nurodė I. Katzas.

Žinią apie Y. Sinwaro žūtį patvirtino ir Izraelio kariuomenė.

Paskelbtame pranešime sakoma, kad Izraelio kariuomenė „patvirtina, jog po metus trukusių paieškų trečiadienį, 2024 m. spalio 16 d., IDF Pietų vadovybės kariai per operaciją pietinėje Gazos Ruožo dalyje likvidavo teroristinės organizacijos „Hamas“ lyderį Yahyą Sinwarą“.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
3605 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas pagyrė kariuomenę už tai, kad ji „likvidavo pagrindinį teroristą“, kuris „daug metų buvo atsakingas už žiaurius teroro aktus prieš Izraelio civilius ir kitų šalių piliečius bei tūkstančių nekaltų žmonių nužudymą“.

Izraelio įkaitų ir dingusių asmenų šeimų forumas palankiai įvertino žinią apie Y. Sinwaro žūtį ir paragino „pasinaudoti šiuo dideliu pasiekimu siekiant užtikrinti įkaitų sugrįžimą“.

Y. Sinwaras rugpjūčio mėnesį pakeitė buvusį „Hamas“ vadovą Ismailą Haniyeh, kuris liepos 31 d. buvo nukautas Irane.

Kamalos Harris nuomone, Y. Sinwaro žūtis – proga užbaigti karą Gazoje

 

JAV viceprezidentės Kamalos Harris manymu, „Hamas“ lyderio Yehya al-Sinwaro žūtis suteikia progą užbaigti Gazos Ruože vykstantį karą.

„Šis momentas suteikia mums progą pagaliau užbaigti karą Gazoje ir jis turi baigtis, kad Izraelyje būtų saugu. Įkaitai būtų paleisti. Gazoje baigtųsi kančios, o palestiniečiai suprastų, kad turi teisę į orumą, saugumą, laisvę ir apsisprendimą“, – teigiama jos biuro išplatintame pranešime.

Panašias remarkas pirmiau išsakė ir JAV prezidentas Joe Bidenas. Tačiau, lyginant su J. Bideno komentarais, K. Harris leidosi į smulkmenas, kalbėdama ir apie palestiniečių padėtį.

B. Netanyahu teigimu, Y. Sinwaro žūtis – karo Gazoje „pabaigos pradžia“

 

Izraelio ministras pirmininkas ketvirtadienį vakare pasakė, kad „Hamas“ vado Yahya Sinwaro žūtis yra karo Gazoje „pabaigos pradžia“.

„Yahya Sinwaras neyvas. Jį Rafache nukovė narsieji Izraelio gynybos pajėgų kariai, – jo kanceliarijos paviešintame vaizdo pranešime anglų kalba kalbėjo B. Netanyahu. – Nors karas Gazoje nesibaigė, tai yra jo pabaigos pradžia.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Lina Linkevičiūtė
(11)
(2)
(9)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()