„Kiekvienas pasidavęs Šiaurės Korėjos karys iš karto gaus bilietą į Pietų Korėją.“ Gali būti masinis pabėgimas  (14)

„Ilgai neužsibus.“



© FREEДOM. LIVE (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=eL_N07EzM6A

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis stebėtojas Ivanas Jakovina „Radio NV“ sakė, kodėl Rusijai reikėjo šiaurės korėjiečių karui Ukrainoje ir kodėl jis mano, kad jie ilgai neužsibus Rusijos armijoje.

Dabar [Rusijos Federacijoje] yra problemų dėl personalo. Ir jie pradėjo spręsti šią problemą, išties egzotiškais būdais į fronto liniją buvo atvesti kai kurie afrikiečiai, kurie nieko nemokėjo, o rusų kalbos net nesuprato. Dažniausiai jie fotografuojasi ir iškart miršta. O dabar naujasis, galima sakyti, mados hitas – šiaurės korėjiečiai. Tai yra, [Rusijos diktatorius] Vladimiras Putinas susitarė su [KLDR diktatoriumi] Kim Jong-Unu , kad Šiaurės Korėja atsiųs, kaip suprantu, kelias dešimtis tūkstančių savo karių į Rusiją. Jie jau buvo pastebėti, yra net vaizdo įrašas, poligonuose Tolimuosiuose Rytuose.

Beje, Kim Jong-Unui kelios dešimtys tūkstančių žmonių yra visiškas niekas. Kodėl? Kadangi jo armijoje yra keli milijonai žmonių, jis visai nieko nebijo.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9205 5

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Tačiau, kaip jūs ir aš suprantame, Šiaurės Korėjos armija kažkur Ukrainos stepėse nėra pati labiausiai motyvuota armija pasaulyje. Kodėl? Nes nesupranta, kodėl jie ten, dėl ko rizikuoja savo gyvybėmis,jie neturi jokios motyvacijos. Ir greičiausiai jiems už tai nebus sumokėta, nes šiaurės korėjiečiai neturi teisės į pinigus. Jiems buvo tiesiog pasakyta: eik Dievas žino kur ir ten mirk, ir net ne dėl savo mylimo vadovo, o dėl Vladimiro Putino.

Įtariu, kad tokiomis sąlygomis tikriausiai bus labai rimtų dezertyravimo problemų. Kažkur jau mačiau užrašą, kad kažkur dingo 12 šiaurės korėjiečių ir Rusijos armija dabar jų ieško kažkur Rusijos teritorijoje.

Jie, manau, pradės sklaidytis po Rusijos Federacijos teritoriją, taip pat masiškai pasiduos Ukrainoje, jei žinoma pateks į Ukrainą. Kodėl? Nes iš principo juos galima suprasti: bet koks gyvenimas beveik bet kuriame pasaulio kampelyje yra geresnis nei gyvenimas Šiaurės Korėjoje. Apskritai jie turi dvi užduotis: pirmoji – išgyventi, antroji – pabėgti nuo mylimos tėvynės.

 

Tiesą sakant, manau, būtų labai šaunu, jei Ukraina oficialiai, garsiai paskelbtų, kad kiekvienas pasidavęs Šiaurės Korėjos karys iš karto gaus bilietą į Pietų Korėją nuolatiniam gyvenimui. Manau, kad šiaurės korėjiečiai, sužinoję apie tai, patys pereis į Ukrainos pusę kartu su karininkais ir ginklais. Bus masinis pabėgimas.

Tai yra, manau, kad šią problemą galima išspręsti. Kodėl? Nes vėlgi, tai vergų armija. Jei vergams bus pasiūlytas koks šaunesnis variantas, jie greičiausiai paliks savo šeimininką.

Sunku pasakyti, kiek ištvers šiaurės korėjiečiai ir afrikiečiai, nes tai itin žemo lygio kariai. Vien dėl to, kad neaišku, kaip su jais bendrauti – neaišku, kaip juos motyvuoti – neaišku kaip nubausti - taip pat neaišku, ką su jais apskritai daryti – neaišku kaip jiems paaiškinti „Eik iš čia į ten“.

 

Be to, kaip suprantate, Rusijos armijoje yra labai specifinė pavaldinių ir viršininkų bendravimo kultūra, kuri remiasi žiaurios fizinės jėgos panaudojimu: jie muša, tyčiojasi iš žmonių, verčia juos leistis į mėsos šturmus. Todėl nelabai aišku, kad kuris nors Rusijos vadas taip elgsis su visu Šiaurės Korėjos daliniu. Aš šito neįsivaizduoju.

Ir kas atsitinka. Nemanau, kad Putinas ilgai truks su šiaurės korėjiečiais. Britų laikraštis „Times“ rašė, kad Šiaurės Korėjos karių poreikis (ir tai jau buvo patvirtinta) bus tylus Rusijos pripažinimas, kad jos nuostolių mastai mūšio lauke Ukrainoje darosi nepakeliami.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(10)
(221)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (14)

Susijusios žymos: