„Buvo išprovokuoti Rusijos.“ Į Ukrainą siunčiami Lenkijos naikintuvai. Kas vyksta  ()

Lenkija turi problemą.


Lenkijos MiG-29
Lenkijos MiG-29
© Aldo Bidini (GFDL 1.2) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Mikoyan-Gurevich_MiG-29_in_Polish_service#/media/File:Mikoyan-Gurevich_MiG-29A_Fulcrum,_Poland_-_Air_Force_JP7200010.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija turi neblogą MiG-29 naikintuvų parką – 19 orlaivių –, bet jie sparčiai sensta. Ypač dabar, kai juos dažnai tenka kelti dėl Rusijos provokacijų ar netoli sienos su Lenkija atakuojamos Ukrainos. Dėl MiG-29 amžiaus, dabar jų eksploatavimas yra brangesnis nei F-16 naikintuvų. Tai nereiškia, kad Lenkija turi išmesti dar skraidančius MiG-29 – juos galima atiduoti Ukrainai, kuri turi geresnes galimybes juos prižiūrėti ir, aišku, didelį kovinių orlaivių poreikį.

Bet atidavusi savo MiG-29 Lenkija susidurtų su oro gynybos problema, nes užsakytų naujų penktos kartos F-35 dar teks palaukti, o Pietų Korėjos T-50 „Golden Eagle“ yra lengvieji naikintuvai, geriau tinkantys antžeminių pajėgų paramai iš oro nei dorojimuisi su grėsmėmis ore. Na taip, T-50 su malonumu gali numušinėti dronus ir sparnuotasias raketas, tai yra tikras viršgarsinis lėktuvas, bet jis tikrai negali pakeisti tikro didelio naikintuvo.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
1880 1

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Lenkijos gynybos ministras Władysławas Kosiniakas-Kamyszas atskleidė, kad lenkams gali padėti „draugai skandinavai“. „Manau, kad greitai sulauksiu teigiamų naujienų iš mūsų draugų skandinavų. Daugiau dabar negaliu pasakyti. Tik tiek, kad tarp mūsų šalių vyksta daug gerų dalykų“, sakė Lenkijos gynybos ministras.

 

Ką Władysławas Kosiniakas-Kamyszas gali turėti omenyje? Na, atrodo, kad po plonu paslapties šydu slepiasi naikintuvai iš Skandinavijos. Tai gali būti papildoma oro policijos misija, kuri būtų dislokuota Lenkijoje tol, kol atvyktų F-35. Arba F-16 naikintuvų, kuriuos skandinavai keičia naujesniais orlaiviais, pardavimas Lenkijai. Tiesa, neaišku, ar jų dar liko. Norvegija savo F-16 parduoda Rumunijai ir dovanoja Ukrainai, Danija – parduoda Argentinai ir dovanoja Ukrainai. Suomija galėtų Lenkijai perduoti senesnių švediškų „JAS Gripen“, bet lenkams tai būtų nauji naikintuvai ir jų priėmimas užtruktų.

 

Labiausiai tikėtina, kad Lenkijoje bus dislokuota papildoma misija iš užsienio  tai būtų greičiausias sprendimas. Kiek mažiau tikėtina, kad lenkai rado F-16 pastiprinimą. Šie naikintuvai Lenkijai tinka, nes ji jau turi jiems skirtą infrastruktūrą, pilotų. Ir nereikėtų manyti, kad visi laisvi F-16, dabar masiškai keičiami F-35 naikintuvais, turėtų keliauti į Ukrainą. Ukraina negali greitai priimti F-16 naikintuvų, o Lenkija gali. Tuo pat metu Lenkija atsisakytų MiG-29, kuriuos Ukraina pažįsta ir gali priimti jau dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(6)
(69)

Komentarai ()