Nuožmi kova dėl svarbios fronto dalies. „Jis gali sugriūti po kelių dienų“  ()

Sunki padėtis fronte.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=894036319576114&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Padarykite vieną klaidą ir Časiv Jaras gali kristi per kelias dienas“, – sako Rostislavas Kasjanenko, Ukrainos 21-ojo atskirojo motorizuotojo pėstininkų bataliono karys. Jis įsitikinęs, kad rusai artimiausiomis dienomis šturmuos miesto pakraščius.

Apie dabartinę situaciją Časiv Jaro apylinkėse Rostislavas Kasjanenko kalbėjo interviu „The Wall Street Journal“. Ukrainos karys teigė, kad per pastarąsias kelias savaites jiems pavyko sėkmingai sustabdyti rusų puolimą prieš miestą. Priešo daliniai nesugebėjo net prasiskverbti į buferinę zoną.

Tačiau šiuo metu rusai turi pajėgų, kurios vienu metu gali būti panaudotos puolimo operacijoms dviem kryptimis. 

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
1927 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Padarykite vieną klaidą ir Časiv Jaras gali kristi per kelias dienas“, – paaiškino jis.

Kosjanenko atkreipė dėmesį, kad rusai per atakas patiria didžiulių nuostolių, tačiau tai nereiškia, kad jų nebūna Ukrainos pusėje. Kariškis atskleidė, kad jo dalinyje ginant miestą žuvo 30 karių, o kituose daliniuose nuostoliai siekė apie 70 karių. 

Ukrainiečių problemos taip pat susijusios su įranga. Ukrainos karys minėjo, kad pasitaiko atvejų, kai Ukrainos kariams tenka paimti ginklus iš žuvusių rusų.

Kaip ir kitose fronto vietose, taip ir šturmuodami Časiv Jarą, rusai naudoja mažų grupių taktiką. Šiuo atveju kalbama apie dešimties karių dalinius, kurie patenka į buferinę zoną ir įsitvirtina pozicijose. Be to, aktyviai naudojami dronai paralyžiuoti logistikos veiklą, t. y. amunicijos ir maisto tiekimą.

 

Pasak Kasjanenkos, situacija vis labiau primena mūšį dėl Bachmuto. Rusijos daliniai puola pastatus, kuriuose yra įsitvirtinę ukrainiečių gynėjai. Dauguma kovojančių rusų yra buvę kaliniai. Vienas iš paimtų į nelaisvę rusų prisipažino, kad prieš keletą metų gavo bausmę už vagystę. Tada, mainais į pažadą panaikinti bausmę, jis buvo išsiųstas į armiją. Liepą jis atvyko į poligoną, kur buvo atimti visi dokumentai, o po kelių savaičių treniruočių buvo išsiųstas į frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()