„Lietuva nepravažiuojama“  (6)

Sprendimas yra logiškas, sako Vaikšnoras.


Pėstininkų kovos mašina „Boxer“
Pėstininkų kovos mašina „Boxer“
© rheinmetall-defence.com (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:VILKAS_Prototype_June_2016.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos kariuomenės vadas Raimundas Vaikšnoras teigia, kad apsisprendimas įsigyti vikšrines pėstininkų kovos mašinas yra logiškas. Pasak jo, atsižvelgiant į Lietuvoje esančias oro sąlygas, ratinės pėstininkų kovos mašinos nebūtų tinkamas pasirinkimas.

„Karas Ukrainoje, išmoktos pamokos parodė, kad kai yra pažliugusi vietovė, jeigu nori manevro, nori manevruoti mūšio lauke, nori perimti iniciatyvą, reikalingas vikšras“, – Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė R. Vaikšnoras.

Kariuomenės vadas atkreipė dėmesį, kad būtent tokios oro sąlygos pavasarį bei rudenį yra Lietuvoje.

„Mūsų Lietuvos valstybėje, ypatingai pavasarį arba vėlyvą rudenį yra nepravažiuojama. Ir jeigu įsivaizduojame tą patį Boxerį, kuris 40 tonų sveria, reiškiasi jis gali tik keliais važiuoti. Tai sprendimas yra logiškas, nes netgi sovietinė kariuomenė, kuri buvo Lietuvoje, visą laiką turėjo tik mechanizuotus padalinius čia. Ir tai daug ką pasako“, – pabrėžė jis.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
1872 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Lietuvos kariuomenės vadas teigia, kad galutiniai sprendimai, kokią konkrečiai vikšrinių pėstininkų kovos mašinų platformą įsigyti, bus priimti kitą savaitę vyksiančioje Valstybės gynimo taryboje (VGT).

„Kokia tai būtų platforma, planuojama apsispręsti kitą savaitę VGT“, – sakė R. Vaikšnoras.

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas šią savaitę informavo, kad planuojama papildomai įsigyti vikšrinių pėstininkų kovos mašinų dar dviem batalionams. Pasak jo, šis siūlymas bus svarstomas VGT.

 

Sprendimas antruoju pėstininkų kovos mašinų įsigijimo etapu įsigyti vikšrinių kovos mašinų buvo priimtas vasarą.

ELTA primena, kad pernai metų pabaigoje Krašto apsaugos ministerija (KAM) baigė pėstininkų kovos mašinų „Boxer“ įsigijimą. Iš viso įsigyta 89 mašinos ir du prototipai.

Šiomis mašinomis, dar vadinamomis „Vilkais“, pilnai aprūpinti du Lietuvos kariuomenės „Geležinio Vilko“ brigados batalionai. KAM duomenimis, visas „Vilkų“ projektas Lietuvai kainavo apie 670 mln. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
(46)
(8)
(38)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai (6)