„Aprūpinti geriausiais ginklais.“ Didžiausia mįslė. Jie atvyko į Ukrainą  ()

KLDR specialiųjų operacijų pajėgos Vakarų valstybėms yra paslaptis.



© Революционная Инициатива (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=u1a7jrVuEV8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos žvalgyba šią savaitę pranešė, kad Rusijoje buvo dislokuota 1 500 Šiaurės Korėjos karių iš KLDR specialiųjų operacijų pajėgų, kurios gali dalyvauti Rusijos kare prieš Ukrainą.

„The Telegraph“ skelbia medžiagą, kurioje minėtą Šiaurės Korėjos padalinį vadina vienu slapčiausių pasaulyje ir mįsle Vakarų valstybėms.

KLDR spec. pajėgas sudaro 200 tūkstančių žmonių. Jos buvo sukurtos maždaug septintojo dešimtmečio pabaigoje ir pirmiausia naudojamos „išbandyti Pietų Korėjos gynybą“. Geriausiai žinomos dėl nesėkmingo bandymo 1968 metais surengti reidą Pietų Korėjos prezidento rezidencijoje: per šią operaciją žuvo 29 iš 31 karių.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2000 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Skirtingai nei SAS ar Izraelio „Mossad“, mažai žinoma apie žvalgybos tarnybos (KLDR – red.) žygdarbius, nors kai kurie jos kariai 2017 metais dalyvavo retame viešame renginyje, kurio metu žygiavo rikiuotėje kartu su reguliariosios armijos kariais“, – rašoma straipsnyje.

Šiaurės Korėjos televizijos rodomuose kadruose kariai buvo aprūpinti granatsvaidį primenančiu šautuvu ir išsiskyrė juodu kamufliažu bei šalmais su naktinio matymo prietaisais.

SOF sudaro 12 lengvųjų pėstininkų brigadų, trys žvalgybos padaliniai, trys oro desantininkų divizijos ir trys snaiperių daliniai. Jie yra motyvuoti ir aprūpinti geriausiais ginklais ir įranga, kurią gali turėti tokia nesąžininga šalis kaip Šiaurės Korėja, 2021 m. pažymėjo JAV žvalgyba.

 

Tuo pačiu metu, palyginti su kitų specialiųjų pajėgų padalinių visame pasaulyje įranga, Šiaurės Korėjos specialiųjų pajėgų įranga yra primityvi.

Analitikai pabrėžia: KLDR SOF laikomi „ypatingais“ pagal Šiaurės Korėjos armijos standartus, bet ne pagal NATO ar Rusijos specialiųjų pajėgų kriterijus. Ekspertai jiems skiria 5 balus iš 10.

Sklido gandai, kad KLDR SOF buvo dislokuota Sirijoje remti Sirijos diktatorių Basharą al-Assadą, tačiau kai kurie įrodymai rodo, kad kalbame tik apie Šiaurės Korėjos samdinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(61)
(-43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: