Prasideda. Ruošiasi naujam karui. Aktyvuoja „Northlink“  ()

Jungtinės Valstijos pradėjo ruoštis galimam ginkluotam konfliktui.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas rodo, kad Vakarai Arktyje ruošiasi konfrontacijai su Rusija ir net Kinija. Tuo tikslu NATO atstovai patvirtino planą sukurti ryšių tinklą šiame pasaulio regione naudojant komercinius palydovus.

Toks sprendimas priimtas per NATO gynybos ministrų susitikimą Briuselyje. 13 aljanso narių sutiko įgyvendinti „Northlink“ iniciatyvą sukurti ryšių sistemas Arktyje naudojant esamus komercinius palydovus, praneša „Politico“.

Kosmosas kaip karinių operacijų sritis

Šiaurės Atlanto aljansas neturi savo palydovų. Tačiau 2018 m. jis paskyrė kosmosą kaip penktąją veiklos sritį, o kitais metais atidarė specialų kosmoso komandų centrą JAV Ramšteino oro bazėje Vokietijoje.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2717 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Pastaraisiais metais Rusijos ginkluotosios pajėgos suaktyvino savo operacijas Arkties regione. Reaguodamos į tai, Jungtinės Valstijos pradėjo ruoštis galimam ginkluotam konfliktui, taip pat atsižvelgdamos į Kiniją, kuri Arktį įtraukia į savo interesų sferą, vadinamą „nauja strategine siena“ – kartu su kibernetine erdve, atvira jūra ir kosmine erdve.

Destabilizuojanti Rusijos ir Kinijos veikla Arktyje

Liepą Pentagonas savo atnaujintoje Arkties strategijoje pažymėjo, kad Rusija imasi „destabilizuojančių“ veiksmų Tolimojoje Šiaurėje prieš JAV, Kanadą ir jos sąjungininkes. Ji, be kita ko, bando: trukdyti pasaulinės padėties nustatymo sistemos (GPS) signalams ir vykdyti „karinių orlaivių skrydžius, kurie pažeidžia nustatytus standartus ir pažeidžia tarptautinę teisę“. Be to, Pentagono pareigūnai yra susirūpinę dėl sustiprėjusio Maskvos ir Pekino bendradarbiavimo jūrų srityje Arkties regione.

 

Iš NATO narių Arktyje teritorijų turi Danija, Kanada, Islandija, Norvegija, JAV, Švedija ir Suomija. Šios septynios šalys ir Prancūzija, Vokietija, Vengrija, Italija, Liuksemburgas ir Nyderlandai pasirašė susitarimą dėl „Northlink“ plėtros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()