[ŽT] Kitoks ukrainiečių puolimas. Rusai neturi kaip apsiginti (Video)  ()

Ukrainiečiai parodė kitokią drono ataką. Rusai, regis, sėkmingai gynėsi, bet BTR vis tiek sudegė.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastai mažuosius kovinius dronus, vadinamus FPV, nuotoliniu būdu valdo pilotai. Todėl jie yra tokie manevringi, išvengia kliūčių, nepataikę vėl kyla ir bando iš naujo. Tačiau rusai tokius dronus gali paveikti elektroninės karybos sistemomis.

Rusų trikdžių generatoriai gali sumaišyti protą pigiems ukrainiečių dronams. Tos elektroninės karybos sistemos tiesiog nukerpa ryšį tarp drono ir jo piloto. Tokias sistemas rusai montuoja ant visų savo šarvuočių. Jos veikia ne visada, bet rusai mokosi ir ateityje tokia gynyba gali būti vis veiksmingesnė.

Bet ukrainiečiai irgi mokosi. Štai šis ukrainiečių dronas rusų BTR sunaikino ir patekęs į elektroninės karybos sistemos pinkles:

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
1910 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

 

Sėkmingą smūgį garantavo automatinė taikinio sekimo sistema. Dronas užfiksavo taikinį ir link jo lėkė autonomiškai. Labai svarbu, kad dronas lėkė ne į numatytas koordinates, o būtent į taikinį, kurį matė. Net jei BTR būtų pradėjęs važiuoti, dronas būtų koregavęs savo trajektoriją ir į jį pataikęs. Ir rusų elektroninės karybos sistema suveikė – ryšys su dronu nutrūko. Tačiau BTR vis tiek sudegė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()