[ŽT] Neįtikėtina, kaip arti jis buvo! Ką pasiekė Ukrainos nacionalinė gvardija (Video)  ()

Kulkų čiurkšlė, sprogimas ir džiaugsmo šūksniai.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos nacionalinės gvardijos 17-osios brigados kariai parodė kaip naktinės atakos metu numuša rusų „Shahed“ tipo droną (greičiausiai rusų gamybos „Geran-2“). Pavojingas dronas buvo tiesiog sušaudytas.

Net jei iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodo, ši ataka išsiskiria savo atstumu – mobili ukrainiečių oro gynybos grupė buvo labai arti rusų drono:

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
1910 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Geran-2“ dronai gali turėti įvairias kovines galvutes. Kai Rusija pradėjo savarankiškai gaminti savo iranietiško „Shahed-136“ versiją, jie įdiegė ir kelias naujoves. Iranas „Shahed-136“ kūrė ne Ukrainai, todėl šie dronai pasižymi net 2000-2500 km skrydžio nuotoliu. Rusija montuoja sunkesnes kovines galvutes – dėl to „Geran-2“ skrenda tik apie 1000 km, bet smogia stipriau ir vis tiek gali pasiekti visus Ukrainos kampelius.

 

Šiuo atveju, droną numušę Ukrainos gynėjai buvo labai pavojingoje situacijoje. Rusija yra sukūrusi „Geran-2“ galvutę su volframo šratais. Spėjama, kad jie to išmoko patys gavę volframo šratų pamokų iš HIMARS. Kai dronas sunaikinamas taip arti oro gynybos komandos, tie šratai galėtų pasiekti ir Ukrainos karius. Tačiau, atrodo, šis „Geran-2“ turėjo kitokią kovinę galvutę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: