Jau laikas ar dar per anksti: Ukraina ruošiasi stebinančiam žingsniui  ()

Tai gali įvykti jau visai greitai.


Lvivo tarptautinis oro uostas geresniais laikais
Lvivo tarptautinis oro uostas geresniais laikais
© Oleg Volkov (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:2015_at_Lviv_International_Airport#/media/File:Ethiopian_Airlines_Boeing_767-300ER_(ET-AMG)_at_Lviv_International_Airport.jpeg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lvivo meras Andrijus Sadovijus teigia, kad jau diskutuojama dėl galimybės atidaryti Lvivo tarptautinį oro uostą. Visi komerciniai skrydžiai virš Ukrainos sustabdyti 2022-ųjų vasario 24 dieną, kai Rusija pradėjo savo neišprovokuotą invaziją. Ukrainos oro uostai didžiaja dalimi nuo tos dienos miega, nors kai kurie yra naudojami kitoms reikmėms (pavyzdžiui, humanitarinės paramos sandėliavimui).

„Ukrainoje yra daug oro uostų, ir aš manau, kad karo metu bent vienas iš jų turėtų veikti“, – pabrėžė Sadovijus.

Jei Ukraina turėtų atidaryti vieną tarptautinį oro uostą, Lvivas būtų teisingiausias pasirinkimas. Lvivas dabar yra svarbiausias logistikos mazgas Ukrainoje. Vakarų Ukrainos miestas yra tarsi vartai į Lenkiją, o kartu ir į Vakarų Europą. Per čia Ukrainą pasiekia didelė paramos dalis. Dalį tos paramos būtų gerai pristatyti krovininiai lėktuvais tiesiai į Lvivo oro uostą. Be to, Ukrainą lankantys ir pačios Ukrainos politikai tikrai pasinaudotų artimesniu oro uostu. Galiausiai, šalis tikrai pasidžiaugtų ir bent kokiais nors turistų srautais.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9322 5

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Savaime aišku, esminis kriterijus čia – saugumas. Rusija yra teroristinė valstybė, visiškai atsakinga už 2014 metais Donbase numuštą iš Nyderlandų skridusį lėktuvą su 298 žmonėmis. Rusija nenori, kad Ukraina atkurtų normalų gyvenimą, todėl nuolat atakuoja energetikos infrastruktūrą. Be to, net ir viešbučiai yra dažni Rusijos atakų taikiniai. Bet yra ir kita saugumo klausimo pusė. Ukraina turi stiprią oro gynybos sistemą, bet trukdyti jai civiliniais lėktuvais tikriausiai nereikėtų. 

 

Šis klausimas tikrai nebus išspręstas artimiausiu metu. Gali būti, kad Ukraina tam dar nėra pasirengusi. Bet vien tai, kad apie tai galvojama, rodo, kad noras atkurti normalų gyvenimą šalyje dega vis stipriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()