Milžiniška grėsmė. Iš Japonijos pajudėjo lėktuvnešis. „To nebuvo nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos“ (Foto)  ()

To reikia dėl įtampos su Kinija.


„JS Kaga“
„JS Kaga“
© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:JS_Kaga_(DDH-184)#/media/File:DDH-Kaga(JMSDF)-01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JS Kaga“ yra japonų sraigtasparnių nešėjas. Jis pradėtas eksploatuoti 2017 m. ir tapo antruoju „Izumo“ klasės laivu. Dabar šis laivas tampa tikru lėktuvnešiu.

„JS Kaga“ gali gabenti iki 28 orlaivių, nors paprastai turi 7 sraigtasparnius kovai su povandeniniais laivais ir 2 paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnius. „JS Kaga“ yra 248 metrų ilgio ir gali plaukti iki 30 mazgų (56 km/val.) greičiu. Tai yra labai pažangus karinis laivas, turintis įspūdingą jutiklių ir ryšių technologijų arsenalą. Tačiau, nors „JS Kaga“ dar yra labai jaunas, šiuo metu jis yra iš pagrindų atnaujinamas.

„JS Kaga“ modifikavimas prasidėjo 2022 m. kovą. Japonijos laivų statytojai nusprendė šį sraigtasparnių nešėją paversti tikru naikintuvų nešėju. Modifikacijos apima denio sustiprinimą ir naujus įrenginius po deniu. Pradinis atnaujinimų etapas apėmė išorines konstrukcijas ir buvo baigtas 2024 m. pradžioje. Bandymams „JS Kaga“ išvyko į JAV.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3070 4

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

 

Dabar trumpo pakilimo ir vertikalaus nusileidimo naikintuvas F-35B pirmą kartą sėkmingai nusileido ant „JS Kaga“ denio netoli San Diego krantų. F-35B, skirtingai nei jo broliai F-35A ir F-35C, gali nusileisti beveik kaip sraigtasparnis, todėl „JS Kaga“ jis puikiai tinka. JAV jūrų pėstininkų F-35B naikintuvai padės Japonijai gerinti pajėgumus valdyti šiuos lėktuvus laivuose, tačiau Japonija pati savo laivams užsakė 42 F-35B naikintuvus.

„JS Kaga“ ir „JS Izumo“ yra pirmieji Japonijos pastatyti lėktuvnešiai nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Jie buvo numatyti ir sukurti siekiant stiprinti Japonijos gynybinius pajėgumus, ypač atsižvelgiant į padidėjusią įtampą su Kinija.

(44)
(1)
(43)

Komentarai ()