„Nuo 1100 iki 1300 kv. km. Jie prarado kontrolę.“ Žlugo Kursko puolimas  ()

Rusų puolimas baigėsi nelabai vaisingai.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=885086343804445&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-22 „Nuo 1100 iki 1300 kv. km. Jie prarado kontrolę.“ Žlugo Kursko puolimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupacinės pajėgos traukia dalinius Kursko srityje, o šiai dienai jų grupuotė sudaro apie 40 tūkst. žmonių. Rusijos armija ir toliau praranda savo gyvenviečių kontrolę – jų kontrpuolimas nedavė jokių rezultatų. Apie tai tiesioginėje televizijos kanalo „FREEDOM“ laidoje pasakojo grupės „Informacinis pasipriešinimas“ karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Pasak stebėtojo, Rusijos vadovybė pradėjo kontrpuolimą anksčiau, nei derėtų.

Jie jį pradėjo, kai, pirma, neturėjo stabilizavę mūšio linijos. O tokiomis sąlygomis vykdyti kontrpuolimo veiksmus yra nepaprastai sunku. Tai pirmas dalykas. Antras dalykas – tuo metu, kai jie pradėjo kontrpuolimą Kursko srityje, jie neturėjo sukaupę pakankamai gyvosios jėgos ir dalinių, kad iš tikrųjų galėtų palaikyti visas kryptis, kuriomis planavo pulti“, – sakė ekspertas.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
2411 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Tačiau, pasak jo, Rusijos kariai pasiekė tam tikrą rezultatą pirmiausia ne dėl to, kad šiame ruože pralaužė ukrainiečių gynybą, o dėl to, kad mūšio linija nebuvo stabilizuota.

Ukrainos gynybos pajėgos didžiąja dalimi tiek puolime, tiek gynyboje naudoja manevrinio karo taktiką. Tai reiškia, kad mums elastinga mūšio linija yra tiesiog naudinga. Nesame įsitvirtinę jokiose konkrečiose pozicijose. O gilindamiesi Apanasovkos – Snagosto – Liubimovkos kryptimi, rusai prarado dalies Gluškovsko rajono pietinės dalies, taip pat į rytus nuo Korenevo, Korenevo rajono kontrolę. Todėl jų kontrpuolimas iš esmės nedavė jokių rezultatų. Iš esmės viskas sumažėjo iki tos pačios Ukrainos gynybos pajėgų kontroliuojamos teritorijos nuo 1100 iki 1300 kvadratinių kilometrų“, – apibendrino laidos svečias.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: