„Ištisiniai juodi dūmai.“ „Admirolas Kuznecovas“ turi problemų. Rusija bandė nuslėpti (Video)  ()

Nepaisant pasenusių technologijų, Rusija šią problemą sumenkina ir juodus dūmus aiškina jūrinėmis tradicijomis.


Admirolas Kuznecovas
Admirolas Kuznecovas
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:MilitarySportsHoliday2017-03.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“ yra žinomas dėl daugybės eksploatacinių problemų, įskaitant variklio gedimą, brangų remontą, gaisrus ir nuolatinį juodų dūmų šleifą. Lėktuvnešyje yra nekokybiškas vamzdynas ir katilų sistema. Apie tai rašo „The National Interest“.

Rusijos lėktuvnešis dažnai patyrė katilo gedimus, dėl kurių laivo greitis sumažėjo iki 4 mazgų ir prireikė vilkiko pagalbos, kaip buvo 2012 metais įvykusio incidento prie Sirijos metu. Nepaisant šių trūkumų, Rusijos pareigūnai šią problemą sumenkina ir juodus dūmus aiškina kaip jūrines tradicijas.

Skirtingai nuo amerikietiškų lėktuvnešių, naudojančių atominę energiją, „Kuznecovo“ priklausomybė nuo mazuto mažina jo patikimumą ir veiklos efektyvumą.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų (Video, „Swiitol C18 Pro“)
9360 5

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Lėktuvnešis varomas mazutu, jūreiviai jį laiko kenksmingu, lipniu – sakoma, kad jo beveik neįmanoma pašalinti nuo drabužių.

Ši sunkioji naftos frakcija buvo standartinis karinių ir komercinių laivų kuras aštuntajame dešimtmetyje, daugiausia dėl to, kad jis suteikė daug energijos, palyginti su lengvesniais distiliatais. Tuo pačiu metu mazutas turėjo daug trūkumų, todėl dauguma naujų laivų buvo aprūpinti branduoliniais arba dujų turbininiais varikliais.

Bet ne „Admirolas Kuznecovas“, kurį SSRS paleido 1985 m., praėjus beveik 20 metų po to, kai atsisakyta mazuto. Šiandien lėktuvnešis yra ryškus priminimas, kodėl įvyko toks posūkis.

Dėl prastos kokybės kuro, pavyzdžiui, mazuto, išmetamų teršalų paprastai susidaro daug sieros ir daromas neigiamas poveikis aplinkai bei žmonių sveikatai.

 

Degalų deginimas yra sudėtingas procesas. Kuras turi būti pašildytas ir suspaustas naudojant sudėtingą katilų ir vamzdžių sistemą. Todėl tinkamai veikiantys katilai ir vamzdžiai yra labai svarbūs naudojant mazutą.

Tačiau „Kuznecovas“ įrengti žemos kokybės vamzdžiai, dėl kurių laivas buvo pasmerktas. Dėl šios priežasties „Kuznecovas“ negalėjo nuolat eksploatuoti visų savo katilų visu pajėgumu.

Katilai dažnai sugenda. Kartais laivas yra priverstas naudoti tik vieną katilą, kuris leidžia jam judėti 4 mazgų greičiu. Vilkikai dažnai siunčiami lydėti nepakankamai pajėgų ir nepatikimą „Admirolą Kuznecovą“.

2012 metais, grįžęs iš Sirijos krantų, šis laivas visiškai prarado galią – greičiausiai dėl katilo gedimo jį namo teko tempti Rusijos vilkiku „Nikolajus Čikeris“. „Kuznecovui“ prireikė palydos 4345 km – tai Rusijos Federacija bandė nuslėpti nuo viso pasaulio.

 

Juodi dūmai yra nekokybiškos „Kuznecovo“ vamzdžių ir katilų sistemos rezultatas. Tikėtina, kad taip yra dėl netinkamo pakaitinimo arba įpurškimo mechanizmų kalibravimo. Todėl į degimo kamerą įpurškiamas mazutas nespėja iki galo sudegti.

Rusija nuolat sumenkina „Admirolo Kuznecovo“ dūmų problemą. Pavyzdžiui, Rusijos armijos vadas Ivanas Vasiljevas juodus dūmus aiškino kaip jūrinę tradiciją, kuri neva tokiu būdu skelbė apie rusų buvimą.

Kodėl Rusija devintajame dešimtmetyje nusprendė sukurti lėktuvnešį varomą mazutu, kai jau buvo galima įsigyti branduolinių ir dujų turbinų, lieka paslaptis. Tuo pačiu metu pastatyti Amerikos lėktuvnešiai rėmėsi tik atomine energija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()