Tai ne Ukraina! Numuštas Rusijos karinis lėktuvas su rusais (Foto, Video)  ()

Sudane, kur tęsiasi pilietinis karas, netyčia buvo numuštas krovininis lėktuvas iš JAE, kurio įgulą iš dalies sudarė rusai.


Il-76
Il-76
© Anna Zvereva (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_Air_Force,_RA-78830,_Ilyushin_Il-76MD_2021.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kd  lėktuvą Darfūre, Vakarų Sudane, per klaidą numušė Sudano greitojo reagavimo pajėgos (RSF). Tarp jų ir reguliariosios armijos vyksta nuolatiniai mūšiai.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašai iš tariamos avarijos vietos.

[EU+Kuponas] Aukščiausias lygis. Pasaulinio lyderio fantastiškos kainos elektroninis stalas. Paskutiniai vienetai!
3142

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Leidinys „Sudan war monitor“ publikuoja nuotraukas su pilotų dokumentais iš vietos, kur nukrito lėktuvas. Vienas iš jų turi Rusijos pasą, kitas – JAE įsikūrusios ir su Kirgizija siejamos bendrovės „Airline Transport Incorporation FZC“ vyriausiojo inžinieriaus pažymėjimą. Jame taip pat parašyta „Manas International Airport“ – tai pagrindinis tarptautinis Kirgizijos oro uostas.

 

RSF teigia sunaikinusi lėktuvą „Antonov“, kurį Sudano kariuomenė naudojo kaip bombonešį. Tačiau, sprendžiant iš nuolaužų, buvo numuštas rusiškas Il-76, kuris greičiausiai gabeno krovinį pačiai RSF.

 

Situaciją apsunkina tai, kad lėktuvo katastrofos zona yra Darfūro regione, kur vyksta karo veiksmai.

Rusijos ambasada Sudane patvirtino, kad sudužo krovininis lėktuvas, kuriame, tikėtina, skrido rusai, tačiau detalių nepateikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()