„Ateities ginklas“ sėkmingai išlaikė išbandymus. „100 % efektyvumas“  (2)

Jis seka raketas skrydžio metu ir numuša jas tiksliu lazeriu.


Atlas A400M
Atlas A400M
© Defence Imagery, CC BY-SA 2.0 | https://www.flickr.com/photos/defenceimages/16278357121

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja britų sukurta oro gynybos sistema sėkmingai išbandyta poligone Švedijoje. „Ateities ginklu“ vadinama įranga pasirodė itin efektyvi – kariuomenė giriasi, kad lazeris numušė 100 % taikinių.

Sekmadienį (spalio 20 d.) JK gynybos ministerija paskelbė sėkmingai išbandžiusi naują oro gynybos sistemą, kuri skrydžio metu seka raketas ir jas numuša tiksliu lazeriu.

Naujasis ginklas – aviacijos kompanijų „Leonardo“ ir „Thales“ projekts, sukurtas JK Karališkųjų oro pajėgų (RAF) orlaiviams, tokiems kaip žvalgybinaim „Shadow R2“ ar tansportiniam „Atlas A400M“. Sistema sujungia „Thales“ įspėjimo apie grėsmę programinę įrangą „Elix-IR“, kuri naudoja algoritmus ore esančioms raketoms aptikti, su infraraudonųjų spindulių lazerį „Mysis“, kurį sukūrė „Leonardo“.

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

„Naujasis lazeris buvo sukurtas taip, kad tiktų įvairiems RAF orlaiviams ir galėtų greitai aptikti bei nugalėti atskrendančias raketas“, – teigia JK gynybos ministerija, neatskleidžianti, ar ginklas buvo išbandytas skrendančiame lėktuve.

„Grėsmės atmušamos greičiau, nei trunka perskaityti šį sakinį“, – sakė gynybos sekretorius Johnas Healey. Jis atskleidė, kad bandymus Vidselio poligone Švedijoje stebėjo aukšto rango pareigūnai iš kelių NATO šalių, tačiau jis nepatikslino, kurių.

 

„Business Insider“ praneša, kad JK greičiausiai pasiūlys naująją technologiją savo sąjungininkams. Tai patvirtina ministerijos pareiškimas, kuriame teigiama, kad ji bus prieinama „eksporto klientams“. Kaip skelbta anksčiau, projektas taip pat turi atitikti NATO gynybinės pagalbos sistemos standartą.

Tai ne pirmasis lazerinis ginklas, kurį JK sukūrė pastaraisiais metais. Kovo mėnesį buvo daug kalbų apie „DragonFire“ lazerį, kuris monetos dydžio taikinius gali numušti iš kilometro atstumo, o vieno šūvio kaina – 13 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(3)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)