Rusai užgrobė „Leopard 2A6“. „Stebinanti vokiečių reakcija“ (Video)  ()

Visą pasaulį žaibiškai apskriejo žinia, kad rusai per karą Ukrainoje užgrobė vokišką tanką „Leopard 2A6“. Pasirodo, šias šarvuotas mašinas gaminančios įmonės tokia situacija nejaudina.


Leopard 2 A6 Uralvagonzavod gamykloje
Leopard 2 A6 Uralvagonzavod gamykloje
© Ekrano kopija | https://www.youtube.com/watch?v=2TxCx-RJwHk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai rusai paskelbė užgrobę du  vokiečių tankus „Leopard 2 A6“. Vienas buvo pristatytas trofėjinės technikos parodoje Maskvoje, o kitas iškeliavo į garsiąją „Uralvagonzavod“ gamyklą, kur kasdien projektuojami ir gaminami visi Rusijos tankai, tarp jų ir naujausias T-90M.

Tankas „Leopard 2A6“ turėjo būti labai geros būklės, todėl nukeliavo pas gamyklos šarvų technologijų ekspertus, kurie turėjo išardyti vokišką mašiną į smulkias dalis ir, remiantis įgytomis žiniomis, stengtis ne tik patobulinti savo tankus, bet ir sukurti geresnes jų aptikimo ir neutralizavimo sistemas.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1548 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Dabar paaiškėjo, kad koncernui KNDS, atsakingam už tanko Leopard 2A6 projektavimą ir statybą, ši situacija nelabai jaudina. Jos atstovai interviu „Defense News“ pripažino, kad „tikrai nebus lengva nukopijuoti, o rusai tikriausiai jau turėjo daug informacijos apie šią naujausią mašiną“.

Bendrovė neslepia, kad „Leopard 2A6“ tankai, parduodami į įvairias Europos šalis, buvo specialiai pritaikyti klientų poreikiams. Todėl galime spėti, kad tankai į Ukrainą galėjo būti atgabenti kiek kitokios versijos, nei naudojo Vokietijos kariuomenė, arba kai kurios naujausios sistemos buvo tiesiog specialiai iš jų pašalintos.

 

Tokios atsargumo priemonės neturėtų stebinti, nes bijoma, kad tankų technologijos nepatektų į rusų rankas. Įdomu tai, kad į Ukrainą pristatytos amerikiečių kovos mašinos „Bradley“ ir „Abrams“ tankai taip pat buvo modifikuoti.

Iki šiol ukrainiečiai iš įvairių NATO šalių yra gavę maždaug 200 įvairių versijų tankų „Leopard 2“. Taip pat teigiama, kad kovose buvo sunaikinta arba apgadinta iš viso maždaug 30 tankų „Leopard 2“, o 15 pateko į Rusijos armijos rankas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(89)
(-45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()