„Reikia buferinės zonos!“ Kremlius skelbia naują datą  ()

Rugpjūčio 6 dieną Ukraina įsiveržė į Rusijos Kursko sritį.



© Mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:UA_5th_tank_brigade_Leopard_1_MBT_rear_left.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgų įsiveržimas į Kursko sritį, žinoma, stipriai suerzino Kremliaus režimą. Tai parodė, kad Rusijos Armija nėra pasiruošusi grėsmėms savo šalyje. Be to, pačios Rusijos žvalgyba rodė, kad ukrainiečiai telkia pajėgas, bet niekas nieko dėl to nedarė.

Taigi, nuo rugpjūčio ukrainiečiai laiko nedidelę Kursko srities teritorijos dalį. Rusai ne kartą skelbė, kad ukrainiečių veržimasis čia yra sustabdytas, bet išvyti ukrainiečių jie negali. Bandė kadyroviečiai iš „Achmat“, bandė rusų desantininkai, o ukrainiečiai toliau kasa apkasus Rusijos teritorijoje. Negana to, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis visam pasauliui paskelbė, kad Kursko operacija yra jo „Pergalės plano“ dalis. Akivaizdu, kad Ukraina bandys panaudoti okupuotą Kursko teritoriją deryboms. Be to, ukrainiečių operacijos Rusijoje turėtų susilpninti rusų norą tęsti karą.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
2121 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Nes tai yra tiesa – jei rusai nebenorėtų kariauti, karas baigtųsi. Tiek jų teritorijoje, tiek Ukrainoje.

Kursko operacijos svarbą rodo ir tai, kad ukrainiečiai ten meta didžiules pajėgas, nepaisant to, kad pastiprinimo reikėtų Ukrainos rytuose. Rusai Donbase veržiasi pirmyn, tuo tarpų Kursko srityje siaučia galingiausia Ukrainos naudojama NATO technika: „Leopard 2A6“, „Challenger 2“ ir „Abrams“ tankai, „Marder“ ir „Bradley“ pėstininkų kovos mašinos ir daug daugiau.

 

Kursko gynyba, žinoma, svarbi ir Rusijai, kuri būtent ten pirmiausia mes pastiprinimą iš Šiaurės Korėjos. Dabar Ukrainos žiniasklaida praneša, kad Kremlius nurodė tikslą, iki kada Rusijos pajėgos turi išvyti ukrainiečius iš Kursko srities – Rusijos Armijai iškelta užduotis tai padaryti iki vasario 1 dienos. Ankstesnis tikslas buvo spalio 15 diena, nes rusai norėtų, kad Ukraina neturėtų jokių kortų prieš JAV prezidento rinkimus. Tačiau jiems nepavyko to padaryti, todėl dabar spaus iki vasario 1 dienos. Iki vasario 25 dienos rusų kariai privalo sukurti buferinę zoną – teritoriją į kurią negali įžengti Ukrainos kariai – Ukrainos pusėje.

 

Laiko išties daug, bet niekas negali pasakyti, ar rusams pavyks tai padaryti. Tokių tikslų kūrimas rodo, kad ne viskas jiems sekasi taip, kaip jie norėtų. Kodėl ne iki metų pabaigos? Nes Šiaurės Korėjos karius dar reikia paruošti, o ir patys rusų kariai nėra gerai pasiruošę žiemai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: