Pirmoji tokia nuotrauka su „Abrams“. Naujausias JAV monstras (Foto)  ()

Kai visuomenei buvo parodytas naujas lengvasis tankas M10 „Booker“, nebuvo galimybės įvertinti tikrojo jo dydžio, kol nepasirodė nuotrauka su „Abrams“.


M10 „Booker“ (kairėje) ir M1A2 „Abrams“
M10 „Booker“ (kairėje) ir M1A2 „Abrams“
© Ekrano kopija | https://x.com/KHARKIV28085927/status/1848608507764822146

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

M10 „Booker“ yra naujausias JAV lengvasis tankas, kurio, nepaisant visko, Pentagonas nepriskiria tankams. Tačiau nepaisant to, kad jis yra tikrai lengvas (38 tonos) ir sveria beveik perpus mažiau nei šiuolaikiniai Vakarų pagrindiniai kovos tankai, tai pasirodė gana didelė mašina.

Nepaisant to, kad jis buvo eksponuojamas daug kartų, vaizdai neperteikė jo tikrųjų matmenų, o kūrėjai „General Dynamics Land Systems“ ir JAV Gynybos departamentas neakcentavo M10 „Booker“ matmenų.

Tačiau internete pasirodė nuotrauka, kuri daug ką atskleidė:

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2266 4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Šiuo vaizdu pasidalijo JAV tankistų bendruomenė, su tam tikra ironija dėl tikrosios naujosios kovos mašinos dydžio. Be to, pažymėta, kad amerikiečių šarvuočiai dabar nudažyti žaliai, o ne dykumos spalva, o tai tiesiogiai rodo labiausiai tikėtiną karinų operacijų teatrą.

 

Ir kaip matyti, lengvasis tankas M10 „Booker“ yra aukštesnis už pagrindinį mūšio tanką M1A2 „Abrams“. „Abrams“ yra apie 2,4–2,8 metro aukščio. M10 „Booker“ matmenų kūrėjas dar neskelbė, tačiau specializuotuose Vakarų leidiniuose nurodomas 3,65 metro.

Tai yra, aukščio skirtumas yra beveik 1,3–1,5 karto lengvesnės ir mažiau šarvuotos transporto priemonės naudai. Tačiau M10 „Booker“ yra siauresnis nei „Abrams“ – 2,4 prieš 3,6 metro ir, skaičiuojant su ginklais, trimis metrais trumpesnis – 6,85 metro.

 

 

Bet jei imtume išskirtinai aukštį, reikia pastebėti, kad M10 „Booker“ yra aukštesnis ne tik už „Abrams“, bet ir už pėstininkų kovos mašiną M2 „Bradley“ (2,9 metro). Ir, žinoma, jis yra aukštesnis už ratinę kovos mašiną „Stryker“. Tai yra,„Booker“ JAV karuomenėje yra aukščiausia mašina, kuri turėtų būti naudojama tiesiogiai mūšio lauke.

Tokio aukščio priežastis yra ta, kad :Booker“ sukurtas ant pėstininkų kovos mašinos važiuoklės. O tokioms mašinoms aukštis yra susijęs su karių komforto užtikrinimu ir apsauga nuo minų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()