Pagaliau apsisprendė! Ateina milžiniška galia. „Galutinis sprendimas priimtas“  ()

Valstybės gynimo taryboje – svarbūs sprendimai dėl nacionalinės divizijos sunkinimo.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© U.S. Army Europe/Visual Information Specialist Markus Rauchenberger (Public Domain) | https://www.flickr.com/photos/usarmyeurope_images/8124186069

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Valstybės gynimo taryboje (VGT) krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas Raimundas Vaikšnoras pristatė nacionalinės divizijos vystymo eigą ir siūlymus dėl divizijos sunkiosios ginkluotės įsigijimų. VGT šiandien buvo priimtas galutinis sprendimas dėl vokiškų tankų „Leopard 2“ įsigijimo.

Ankstesniuose VGT posėdžiuose buvo pasirinkti vokiški tankai ir pavesta krašto apsaugos ministrui inicijuoti įsigijimo procedūras, pristatyti gautą pasiūlymą dėl tankų įsigijimo kainos.

„Gavome Vokietijos pateiktą informaciją dėl preliminarios tankų projekto kainos ir buvo priimtas galutinis sprendimas dėl vokiškų tankų „Leopard 2“ įsigijimo. Planuojama netolimoje ateityje pasirašyti sutartį dėl tankų batalionų kūrimo“, – sakė krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas. Tankų pirkimą Lietuva siekia išdėstyti etapais, kad galėtų greičiau įsigyti ir oro gynybos sistemas.

[EU+Kuponai] „Techtober Blowout 2024“ išpardavimas! Mini PC, energijos stotelės, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
5461 1

„Techtober Blowout 2024“ išpardavimas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

2) „MINIX Z100-0dB“ - mini PC, 16+512GB, WiFi6 ir kt.

3) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

4) „SolarPlay Q2501“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2160Wh, LiFePO4

Išsamiau

Be tankų įsigijimo divizijos sunkinimui taip pat yra svarbus ir tankų paramos elementų – vikšrinių pėstininkų kovos mašinų – įsigijimas. Kariuomenės vadas gen. R. Vaikšnoras tarybos nariams pristatė karinį patarimą dėl vikšrinių pėstininkų kovos mašinų įsigijimo alternatyvų, o krašto apsaugos ministras – Krašto apsaugos ministerijos parengtą politinį, ekonominį (pramoninį) ir finansinį alternatyvų vertinimą. Atsižvelgiant į pateiktus vertinimus, buvo pasiūlytos švediškos vikšrinės pėstininkų kovos mašinos CV-90.

 

Planuojama įsigyti vikšrinių pėstininkų kovos mašinų dviem Lietuvos kariuomenės batalionams. VGT sprendimu krašto apsaugos ministrui buvo pavesta inicijuoti procedūras dėl pėstininkų kovos mašinų CV-90 įsigijimo bei įtvirtinti bendradarbiavimo su Lietuvos pramone reikalavimą. Krašto apsaugos ministrui gavus pasiūlymus iš gamintojų, VGT pavedė juos pristatyti tarybos nariams, kurie priims galutinį spendimą. Tankų ir vikšrinių pėstininkų kovos mašinų įsigijimą planuojama finansuoti iš Gynybos fondo lėšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: KAM
KAM
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()