„Pakelta 40 laivų, 370 lėktuvų. Ten 33 000 karių.“ Maskva kaukia  (1)

Rusija teigia, kad tai „yra kategoriškai nepriimtina“.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva kaukia. Ji penktadienį pranešė pateikusi „didelį protestą“ Japonijai dėl bendrų karinių pratybų su JAV prie Rusijos sienų Tolimųjų Rytų regione.

Rusijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad karinių pratybų, kodiniu pavadinimu „Keen Sword 25“, vietos yra „betarpiškai šalia“ šalies sienų. Karinės pratybos vyks nuo spalio 23 iki lapkričio 1 d. visoje Japonijos teritorijoje – nuo ​​pagrindinės Hokaido salos šiaurėje iki Okinavos salos pietvakariuose.

Hokaidas yra apsuptas Rusijos teritorijos per jūrą iš trijų pusių. Į vakarus yra Tolimųjų Rytų regiono žemyninė dalis, o Sachalino sala yra maždaug 40 mylių į šiaurę. Kurilų salos, įskaitant keturias ginčijamas salas, yra į rytus.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

JAV ir Japonijos pratybos vyksta, kai naujai išrinktas Japonijos ministras pirmininkas Shigeru Ishiba paragino sukurti „azijietišką NATO versiją“, kad būtų atremta Rusijos, Kinijos ir Šiaurės Korėjos, kurios yra visos Japonijos kaimyninės šalys, karinio bendradarbiavimo grėsmės.

Praėjusį mėnesį Rusija ir Kinija, kurios sudarė beveik aljansą kaip opoziciją JAV ir jos sąjungininkams bei partneriams, surengė mažiausiai tris bendrus karinius manevrus vandenyse šalia Japonijos, įskaitant Japonijos jūrą vakaruose ir Ochotsko jūrą šiaurėje.

Protesto žinutėje Japonijos ambasadai Maskvoje Rusijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad karinių pratybų su JAV rengimas netoli Rusijos „yra kategoriškai nepriimtinas“.

 

Proteste atkreiptas dėmesys į neregioninių NATO valstybių narių dalyvavimą pratybose. Japonijos kariuomenė paskelbė, kad Kanada, kita transatlantinio aljanso steigėja, pratyboms dislokuos karinius dalinius kartu su kariais iš Australijos.

Taip pat tikimasi pakviesti stebėtojus iš Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Lietuvos, Nyderlandų, Jungtinės Karalystės, NATO. Kasmetinėse JAV ir Japonijos aljanso pratybose dalyvaus 12 000 amerikiečių ir 33 000 japonų karių, taip pat 40 laivų ir 370 orlaivių.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė įspėjusi Japonijos pusę dėl, jos teigimu, „neišvengiamų adekvačių atsakomųjų priemonių“, kurių Maskva imsis, kad apsaugotų savo suverenitetą.

 

„Keen Sword 25“ taip pat siekia atremti Kinijos grėsmes Japonijos pietvakarių saloms. JAV karinis lėktuvas „Osprey“ skris į Jonagunio salą, labiausiai į vakarus nutolusią Japonijos teritoriją.

Jonagunis yra mažiau nei 70 mylių nuo rytinės Taivano pakrantės. Kinijos kariuomenė pirmadienį surengė didelio masto pajėgų pratybų demonstravimą vandenyse ir oro erdvėje aplink Taivaną.

Padidėjusi įtampa Taivano sąsiauryje Jonagunį pavertė priešakinės linijos sala. Japonijos vyriausybė rengia nenumatytų atvejų planus, kaip evakuoti savo piliečius iš Jonagunio ir gretimų salų, nerimaujant dėl ​​Kinijos galimo įsiveržimo į Taivaną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)