„...žengia į karą. Kartu su Ukraina.“ Jokių abejonių. Ateina rimti dalykai (Foto)  ()

„O dabar prie to priėjome.“


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=896352276011185&set=pcb.896352302677849

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainą remiančios organizacijos „Blue/Yellow“ vienas iš įkūrėjų Jonas Ohmanas savo „Facebook“ paskyroje  pakomentavo sklindančią informaciją apie Pietų Korėjos įsitraukimą į karą Ukrainoje.

„Su Šiaurės Korėja Blue/Yellow „draugauja“ jau pakankamai seniai. Pirmas susidūrimas su ja Ukrainoje buvo Khersono srityje, kur aptikome 60 mm minosvaidžių sviedinius, nuo Kinijos, bet, pagal viską perduota rusams per Šiaurės Korėją. Po to, karts nuo karto, girdėdavome apie jos karių ir kitų specialistų buvimą, pvz Donecko srityje ir taip pat Baltarusijoje, kur dalyvaudavo mokymuose, kartais kartu su Baltarusių daliniais (pvz su 103. Vitebsko oro desantų divizija). Kad buvo ruošiamasi rimtesniems dalykams, nebuvo jokių abejonių. Tik klausimas kada ir kokia forma. O dabar prie to priėjome.

Trumpas komentaras apie informaciją, kad Pietų Korėja svarsto ne tik siusti ginkluotę ir šaudmenų Ukrainai, bet taip pat kalba apie karių ir žvalgybos specialistų siuntimą į Ukrainą, tokiu būdu, galima sakyti, tiesiogiai žengdama į karą, kartu su Ukraina. Toks momentas gali gal kam atrodyti drastiškas ir nesuprantamas. Tačiau, jei supranti, kiek intensyviai Azijoje stebimas karas Ukrainoje (ne tik Pietų Korėjoje) galima nesunkiai suvokti kokią svarbą jam teikia esamos valstybės, kurių, galimai, likimas gali priklausyti nuo karo Ukrainoje baigties ir pasekmių.

Teko prieš keletą mėnesių pasikalbėti su žurnalistu/analitiku iš Pietų Korėjos. Jis pasakė paprastai: „Mes traktuojame karą Ukrainoje kaip vos ne tiesioginį Korėjos karo tęsinį. Aš čia ne tik apie tai, kad viena pusė naudoja sviedinius nuo Šiaurės Korėjos, o kita – nuo mūsų. Aš apie gerokai gilesnius geopolitinius klodus, kuriuos mes stipriai jaučiame, kitaip negu jūs Europoje.“

Blue/Yellow seka įvykius iš gan arti (tikėtina, netrukus pateiksime vieną staigmeną). Taip pat organizacija ruošiasi pokyčiams, tiek kalbant apie reikalus pačiame fronte, o taip pat dėl tam tikrų kitokių galimybių prisidėti prie mūsų misijos, ne tik Lietuvoje ir ne tik Europoje. Kad, sekite mus, dar tikrai ne viskas. Ir, žinoma, aukokite, nes bus ką veikti.

(Nuotrauka iš Khersono, spalio viduryje 2022 m., netoli Snigurivkos, kur tuo metu stovėjo 46. Brigada. Pas juos ir buvo šitie sviediniai, paimti iš rusų pozicijų)“, – rašo jis.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
2403 3

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()