„Gali būti perduoti Rusijai.“ Iš akies lupti „Reaper“ ir „Global Hawk“ (Foto)  ()

Pasak amerikiečių generolo Patricko Costello, Maskva gali gauti naudos iš Šiaurės Korėjos.


MQ-9 Reaper kopija
MQ-9 Reaper kopija
© Ekrano kopija | https://x.com/CaptCoronado/status/1684773681161965568/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaurės Korėja intensyvina pastangas kurdama karinius bepiločius orlaivius, aprūpindama juos amerikietiškų „Hellfire“ raketų kopijomis. Apie tai rašo „Army Recognition“ remdamasi JAV brigados generolo Patricko Costello pareiškimu.

Amerikiečių generolas teigė, kad neseniai Šiaurės Korėjoje pristatyti dronai ne tik primena amerikietiškus MQ-9 „Reaper“ ir RQ-4 „Global Hawk“, bet ir gnkluoti raketomis, sukurtomis pagal AGM-114 „Hellfire“. Tai oras-žemė raketos, naudojamos amerikietiškuose dronuose.

[Vokietija] Bent 2 kartus pigiau nei Lietuvoje elektrinis poliruoklis - 980W galia, 6 režimai ir vaškavimo galimybės
3321 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Šiaurės Korėjos dronų ir raketų charakteristikos nežinomos, tačiau JAV kariuomenė mano, kad jie buvo sukurti šiek tiek išmanant JAV technologijas. Vašingtonas mano, kad Šiaurės Korėja šią informaciją galėjo gauti per šnipinėjimą arba rinkdama žvalgybos duomenis konflikto zonose.

 

Šiaurės Korėjos dronai yra ne tokie įmantrūs nei amerikiečių analogai, tačiau vis tiek kelia rimtą grėsmę JAV ir jų sąjungininkėms, ypač Indo-Ramiojo vandenyno regione.

 

 

Patrickas Costello pabrėžė, kad Šiaurės Korėjos ir Rusijos bendradarbiavimą reikia atidžiai stebėti, nes Maskva gali pasinaudoti naujais Pchenjano pajėgumais, stiprindama savo karinį arsenalą.

Priminsime, kad pernai Šiaurės Korėja pristatė kovinius ir žvalgybinius dronus, kurie labai panašūs į „General Atomics“ gaminamą MQ-9 „Reaper“ ir „Northrop Grumman“ RQ-4 „Global Hawk“. Jų nuotraukos pasirodė internete po ginklų parodos Pchenjane, kurioje dalyvavo Kim Jong Unas ir tuometis Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: