[ŽT] „Tai būtų eskalacija.“ Lukašenka įgėlė Putinui  ()

Aleksandras Lukašenka yra visiškai priklausomas nuo Putino. Jis jį vadina vyresniuoju broliu, nuolat su juo glėbesčiuojasi, didžiuojasi „sąjungine valstybe“. Todėl kiek netikėta, kad jis įžeidė naujausią Rusijos planą.



© Duma.gov.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lukashenko-Volodin_talk_(2023-05-18)_05.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nuolat kalba apie norą deeskaluoti konfliktą su Ukraina. Aišku, jeims tai yra tik pergalė – Putinas mano, kad vienintelis kelias į deeskalaciją yra Ukrainos kapituliacija. Tačiau kaskar kai Vakarai Ukrainai suteikia naujų ginklų ir galimybių, Rusija verkia apie „eskalaciją“.

Ir štai neišrinktas Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka interviu BBC pareiškia, kad „Šiaurės Korėjos karių dislokavimas Ukrainoje eskaluotų konfliktą“. Pasak jų, tai būtų blogai. Dar daugiau, Lukašenka pareiškė, kad ir baltarusių siuntimas į Ukrainą būtų eskalacija. Taip jis savotiškai pripažino, kad Putinas elgsis negerai, jei Šiaurės Korėjos kariai bus Ukrainoje.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1535 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Bet kurios šalies, net ir Baltarusijos, ginkluotųjų pajėgų buvimas kontakto linijoje būtų žingsnis link konflikto eskalavimo“, – apie Šiaurės Korėjos karius Rusijoje kalbėjo Lukašenka. Tiesa, jei Ukrainoje būtų dislokuoti Ukrainos ar Šiaurės Korėjos kariai, dėl eskalacijos vis tiek būtų kalta NATO. „Net jei mes įsitrauktume į karą, tai būtų kelias į eskalaciją. Kodėl? Nes jūs, anglosaksai, iš karto pasakytumėte, kad kita šalis įsikišo... ir NATO kariai būtų įvesti į karą Ukrainoje“, – pridūrė jis.

 

Putinui Lukašenka nerūpi. Jis yra pakeičiamas. Jam rūpi tik Baltarusija, kurios teritoriją jis jau naudojo karui Ukrainoje. Taigi, toks nepritarimas Šiaurės Korėjos karių dalyvavimui bus greitai numalšintas – Lukašenkai bus pasakyta pritarti ir jis pritars.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(6)
(-4)

Komentarai ()