„Slepiasi už nugarų.“ 7 šalys prieštarauja Ukrainos narystei NATO. Kurios?  (3)

Valstybės, nepritariančios Ukrainos stojimo į NATO idėjai, konfliktuoja su Lenkija ir Baltijos valstybėmis.


NATO narės
NATO narės
© Ergo Sum, CC0 1.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NATO_World_cropped.png

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Septynios NATO narės prieštarauja Ukrainos stojimui į NATO. Vienos tai daro atvirai, kitos slepiasi už galingesnių šalių nugarų. Apie tai rašo „Politico“.

„Vokietija ir JAV yra vienos didžiausių šalių, kurios lėtai reaguoja į Zelenskio raginimą nedelsiant pakviesti prisijungti prie NATO“, – rašoma straipsnyje.

Žurnalistai patikslino, kad šios valstybės yra susirūpinusios, kad jos gali būti įtrauktos į karą su Rusija.

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
3504 3

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Vengrija ir Slovakija taip pat priešinasi. Dabartiniai jų lyderiai populistai laikosi iš esmės prokremliškos pozicijos.

Straipsnio autoriai pabrėžė, kad yra ir kitų šalių, kurios nesiekia priimti į NATO Ukrainą, o „slepiasi šešėlyje“.

„Tokios šalys kaip Belgija, Slovėnija ar Ispanija slepiasi už JAV ir Vokietijos nugarų. Jos to nenori“, – sakė neįvardytas NATO pareigūnas.

Kitas leidinio pašnekovas aiškino, kad šios šalys Ukrainos idėją įstoti į NATO palaiko „abstrakčiai“, tačiau kai tik situacija artėja prie materializavimosi, ims tam prieštarauti viešiau.

 

„Dėl to jie konfliktuoja su tokiomis šalimis kaip Baltijos šalys ir Lenkija, kurios labiau entuziastingai palaiko Ukainos narystę“, – pažymėjo žurnalistai.

Kartu su „Politico“ kalbėję pareigūnai siekė pabrėžti, kad nei JAV, nei Vokietija neatmeta galimo Ukrainos įstojimo į NATO.

Be to, bet koks būsimas pasiūlymas įstoti į NATO taip pat bus susietas su būtinomis reformomis kovojant su korupcija Ukrainoje, sakė pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)