„Rubikonas peržengtas.“ Karas Ukrainoje artėja prie Trečiojo pasaulinio karo  ()

Pasak karo analitiko Davido Axo, augantis Šiaurės Korėjos vaidmuo Ukrainos kare gali įtraukti į konfliktą Pietų Korėją, gaminančią vienus geriausių pasaulyje ginklų, įskaitant tankus ir artileriją.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 8–13 dienomis septyni Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno laivai išplaukė iš Šiaurės Korėjos uostų ir patraukė į Vladivostoką, gabendami 1500 Šiaurės Korėjos specialiųjų pajėgų karių.

Tai tik pirmoji potencialių 11 000 karių banga, kurią Pchenjanas galėtų siųsti padėti Rusijai kare prieš Ukrainą.

Tai rodo, kad karas nustoja būti vien dvišalis ir tampa platesnės pasaulinės konfrontacijos dalimi. Tai skelbia karo apžvalgininkas Davidas Axas.

„Rubikonas peržengtas ir trečiųjų šalių kariai netrukus pasirodys Ukrainos kare. Kitos šalys iš abiejų pusių gali pasekti pavyzdžiu: tokius veiksmus jau pasiūlė JK ir Prancūzijos politikai. Dabar tai yra pasaulinis karas.“

Du naujausi KOSPET laikrodžiai: krūva išmaniųjų funkcijų, nepralaidūs vandeniui ir karinio lygio atsparumas pažeidimams (KOSPET Tank S2 ir KOSPET Tank X2 Ultra apžvalga)
3140 4

„KOSPET Tank S2“ ir „KOSPET Tank X2 Ultra“ yra dvi visiškai šviežios šio gamintojo naujovės – ir šiuos išmaniuosius laikrodžius mes jau išbandėme! Taigi, kokie mūsų įspūdžiai apie juos?

Išsamiau

„Akivaizdu, kad Rusijos lyderiai ir jų sąjungininkai Irane, Šiaurės Korėjoje ir – kiek mažiau – Kinijoje supranta, koks tai yra pavojus, mažiau akivaizdu, kad tai supranta Ukrainos sąjungininkai NATO“, – rašoma straipsnyje.

Anksčiau Šiaurės Korėja jau teikė paramą Rusijai tiekdama artilerijos sviedinius, balistines raketas ir kitus ginklus, rašo Davidas Axas. Tačiau karinių dalinių įsitraukimas demonstruoja naują Maskvos ir Pchenjano bendradarbiavimo lygį, padedantį Kremliui išspręsti vieną pagrindinių problemų – žmogiškųjų išteklių trūkumą. Skaičiuojama, kad kasdieniniai Rusijos nuostoliai siekia tūkstančius per dieną, o Pchenjanas gali laikinai kompensuoti šį deficitą.

Nors Šiaurės Korėjos kariuomenė iš pradžių greičiausiai atliks pagalbinius vaidmenis, jų dalyvavimas leis Rusijai atlaisvinti savo pajėgas fronto kovinėms operacijoms. Tačiau apskritai tai „kelia grėsmingą perspektyvą, kad gali atvykti daug daugiau šiaurės korėjiečių“.

 

Auganti Šiaurės Korėjos parama Rusijai gali priversti Pietų Korėją persvarstyti savo poziciją. Šiuo metu Seulas teikia humanitarinę pagalbą Ukrainai ir, remiantis kai kuriais pranešimais, pardavė milijoną artilerijos sviedinių JAV, kad jie būtų toliau perduoti Kyjivui.

Tačiau Pietų Korėja vis labiau nerimauja dėl Pchenjano karinės paramos Rusijai. Pietų Korėjos Nacionalinio saugumo tarybos posėdyje ji buvo pavadinta „rimta grėsme saugumui“ ir pažadėta didinti savo dalyvavimą padedant Ukrainai.

Seule gaminami vieni geriausių pasaulyje ginklų, įskaitant tankus ir artileriją, ir šios technologijos netrukus gali pasirodyti Ukrainos mūšio lauke. Tačiau lieka klausimas, ar NATO šalys suvokia visas karo eskalavimo pasekmes taip, kaip tai daro Pietų Korėja.

 

Ekspertas pažymi, kad parama Ukrainai šiek tiek sumažėjo tuo metu, kai jos labiausiai reikia. Ukrainos kariuomenė neseniai suformavo 14 naujų brigadų, kurios padidino sausumos kovinių pajėgų struktūrą 10 %. Tačiau užsienio pagalbos sulėtėjimas reiškia, kad 10 brigadų trūksta sunkiosios technikos, sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Galbūt Pietų Korėjos pagalba užpildys spragą.

Tačiau Kyjivas neturėtų kurti savo strategijos remdamasis tuo, kad Pietų Korėja labiau nei NATO šalys suvokia vis labiau globalėjančio karo pasekmes, reziumuoja autorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(17)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()