„Vakarų šalys svarsto dislokuoti tarptautines pajėgas“  ()

Netikėtas posūkis.


Izaelio pajėgos Libane, 2024 m, spalis
Izaelio pajėgos Libane, 2024 m, spalis
© IDF Spokesperson's Unit (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sol-war_Golani_Brigade_4.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų šalys svarsto idėją kartu su šalies kariuomene dislokuoti Libane tarptautines pajėgas, jei Izraelis ir Libano šiitų kovotojų grupuotė „Hezbollah“ pasieks paliaubas.

Pietų Libane jau dislokuota apie 10 000 JT taikdarių pagal UNIFIL misiją, tačiau svarstoma apie atskiras daugianacionalines pajėgas.

„Dabar reikia paliaubų ir pajėgų buvimo, kuriomis pasitiki abi pusės – tai gali būti Libano kariuomenė kartu su tarptautinėmis pajėgomis“, – naujienų agentūrai AFP sakė neįvardytas Vakarų diplomatas.

„Libano partneriai jau palaikė Libano kariuomenę ir labai konkrečiai svarsto, kaip galėtų ją paremti ateityje (..) paliaubų ir ilgalaikio diplomatinio susitarimo kontekste“, – pridūrė diplomatas.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2200 3

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

JT Saugumo Tarybos rezoliucija 1701, kuria baigtas 2006 m. Izraelio ir „Hezbollah“ karas ir raginama Pietų Libane dislokuoti tik Libano kariuomenę ir JT taikos palaikymo pajėgas UNIFIL, sulaukė kritikos dėl riboto jos įgyvendinimo.

Libano žiniasklaida pranešė, kad vyksta diskusijos dėl griežtesnio JT rezoliucijos įgyvendinimo, tokį variantą pavadinant „1701 plius“ arba papildant dabartinės JT rezoliucijos priedu.

JAV specialusis pasiuntinys Amosas Hochsteinas lankydamasis Beirute sakė, kad „nepakanka to, kad abi pusės tiesiog įsipareigoja laikytis rezoliucijos 1701“.

 

Vienas Vakarų diplomatas naujienų agentūrai AFP sakė, kad „judėjimas link 1 701 plius“ atspindi realybę, kad nė viena pusė neįgyvendino rezoliucijos.

Libano ministras pirmininkas Najibas Mikati interviu transliuotojui „France24“ sakė, kad „svarbiausia yra paliaubos, tada rezoliucija 1701 ir jos įgyvendinimo mechanizmas, o ne jos priedas“.

„Negalime prisiimti jokių įsipareigojimų, kol izraeliečiai neįsipareigoja nutraukti ugnį“, – pridūrė Mikati, kuris anksčiau šį mėnesį sakė, kad Libanas yra pasirengęs sustiprinti savo kariuomenės buvimą pietuose po to, kai bus pasiektos paliaubos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(4)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()