„Vos tik pateks į Ukrainą.“ Tai raudonoji linija! JAV gali imtis „karinių priemonių“  ()

JAV žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Turneris pasiūlė apsvarstyti tiesioginės karinės intervencijos galimybę, jei Šiaurės Korėjos kariai dalyvaus kare Ukrainoje. Jo nuomone, Šiaurės Korėjos dalyvavimas bus „raudona linija“ JAV.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=896273259352420&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-25 „Vos tik pateks į Ukrainą.“ Tai raudonoji linija! JAV gali imtis „karinių priemonių“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Turneris (Respublikonas, Ohajas) sakė, kad Jungtinės Valstijos turėtų apsvarstyti tiesioginę karinę intervenciją, jei Šiaurės Korėjos kariai įsitrauks į karą Ukrainoje.

Baltieji rūmai patvirtino, kad mažiausiai 3000 Šiaurės Korėjos karių yra apmokomi karinėse bazėse Rytų Rusijoje ir gali būti išsiųsti į frontą Ukrainoje kovoti kartu su Rusijos pajėgomis. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas taip pat pareiškė, kad Pentagonas turi įrodymų apie Šiaurės Korėjos karių buvimą Rusijos Federacijos teritorijoje.

„Prezidento Bideno administracija turėtų aiškiai pasakyti, kad Šiaurės Korėjos karių įsitraukimas į šį konfliktą yra raudonoji linija JAV. Jei Šiaurės Korėjos kariai įsiveržtų į suverenią Ukrainos teritoriją, JAV turėtų rimtai apsvarstyti galimybę imtis tiesioginių karinių veiksmų prieš Šiaurės Korėjos kariuomenę“, – teigia Turneris.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2096 2

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Pasak Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo patarėjo Johno Kirby, Šiaurės Korėja nuo spalio pradžios į rytinę Rusiją išsiuntė daugiau nei 3000 karių. Į Vladivostoko uostą jie atvyko laivais iš Šiaurės Korėjos, o vėliau buvo išsiųsti į tris karines bazes rytinėje šalies dalyje, kur vyksta baziniai koviniai mokymai.

 

„Negalime tiksliai pasakyti, ar šie kariai dalyvaus mūšiuose, bet tokia galimybė kelia rimtą susirūpinimą“, – sakė Kirby.

Jis taip pat pridūrė, kad baigus mokymus kariai gali būti perkelti į Rusijos vakarus dalyvauti mūšiuose su Ukrainos pajėgomis, o tai būtų Rusijos nevilties kare prieš Ukrainą ženklas.

Kaip pažymi leidinys, Šiaurės Korėjos karių, dalyvaujančių karo veiksmuose, grėsmė padidino spaudimą JAV, kai buvo reikalaujama panaikinti apribojimus Ukrainai naudoti tolimojo nuotolio ginklus. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą kreipėsi į Vašingtoną, prašydamas leisti Ukrainai panaudoti amerikietiškus ginklus smogti Rusijos taikiniams.

 

Mike'as Turneris palaikė raginimą, kritikuodamas Bideno administraciją dėl apribojimų. „Jei Šiaurės Korėjos kariai atakuotų Ukrainą iš Rusijos teritorijos, Ukraina turėtų turėti teisę reaguoti panaudoti amerikietiškus ginklus“, – sakė jis.

Tačiau Kirby pabrėžė, kad dar per anksti daryti išvadas apie galimas Šiaurės Korėjos karių buvimo mūšio lauke pasekmes.

„Nežinome, ar jie dalyvaus karo veiksmuose, ir jei taip, kokio masto“, – sakė jis ir pridūrė, kad JAV toliau atidžiai stebės situaciją ir didins paramą Kyjivui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()