3 400 000. Kremlius prisižaidė. Prieš Rusiją stoja 5-ta galingiausia pasaulio kariuomenė  ()

Šiaurės Korėjos karių pasirodymas Ukrainoje akylai stebimas ne tik NATO, bet ir Pietų Korėjoje.


Pietų Korėjos savaeigės haubicos K9 Thunder
Pietų Korėjos savaeigės haubicos K9 Thunder
© Republic of Korea Armed Forces, CC BY-SA 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2011.2.17_%EC%9C%A1%EA%B5%B06%ED%8F%AC%EB%B3%91%EC%97%AC%EB%8B%A8_k-9,k-55_%EC%9E%90%EC%A3%BC%ED%8F%AC%EC%82%AC%E

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seulas yra Ukrainos pusėje, tačiau dar nenusprendė perduoti jokių mirtinų ginklų. Ar dabar jis persigalvos ir perduos artilerijos šaudmenis?

Pagal „Global Firepower“ reitingą Pietų Korėja turi penktą galingiausią kariuomenę pasaulyje. Dėl savo vietos ir itin įtemptų santykių su Šiaurės kaimyne Pietų Korėja, skirtingai nei daugelis NATO šalių, ne tik negalvojo apie nusiginklavimą, bet ir nuolat rūpinosi karine technika bei amunicija. Bėgant metams kai kurių raketų atsargos išaugo iki milžiniškų proporcijų.

Pietų Korėja yra viena didžiausių pasaulyje 155 mm artilerijos sviedinių gamintojų. Tačiau „Defense Express“ atkreipia dėmesį į Pietų Korėjos 105 mm artilerijos šaudmenis.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2096 2

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Šiuo metu Pietų Korėjos sandėliuose yra apie 3,4 mln. 105 mm šaudmenų. Jie pradėti kaupti Šaltojo karo metais. Juos saugojo JAV, kurios nusprendė parduoti atsargas Pietų Korėjos pusei. Prie to pridėjus gamybą vidaus ginklų gamyklose, korėjiečiai surinko įspūdingus kiekius šios rūšies šaudmenų.

Argumentu dėl 105 mm artilerijos sviedinių perdavimo Ukrainai galėtų būti tai, kad Pietų Korėjai jie nebėra itin svarbūs. Vietos kariuomenės modernizavimas reiškia, kad lieka naudojamos tik kelios artilerijos sistemos, naudojančios 105 mm šaudmenis.

 

Dėl šios priežasties „Defense Express“ padarė išvadą, kad bent dalis 3,4 milijono 105 mm artilerijos sviedinių yra Pietų Korėjos perteklius, kuris galėtų būti panaudotas tiesioginei karinei pagalbai Ukrainai.

Tai būtų neįkainojama pagalba, nes Ukrainos kariai jau kelis mėnesius kovoja su įvairių rūšių amunicijos trūkumu, o iš Vakarų į frontą buvo išsiųsta per 100 įvairių tipų 105 mm haubicų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(260)
(26)
(234)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: