„Tai reikš karą!“ Lukašenka perspėjo Putiną. Kas vyksta  ()

Jei Rusija užgrobs Baltarusiją, jos lauks teroristinių išpuolių banga ir partizaninis karas, nes žmonės netoleruos suvereniteto praradimo.



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lukashenko_-_Putin_meeting_%282024-05-24%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka pasisakė prieš galimą Baltarusijos prisijungimą prie Rusijos. Lukašenka pabrėžė, kad bet kokie bandymai panaikinti Baltarusijos suverenitetą bus ryžtingai atmesti Baltarusijos žmonių ir gali sukelti sunkių pasekmių abiem šalims. Tai jis sakė interviu Rusijos laikraščiui „Izvestija“, paskelbtame spalio 25 d.

„Bet koks bet kurio politiko judėjimas šia kryptimi bus sunaikintas Baltarusijos žmonių“, – sakė A. Lukašenka ir pažymėjo, kad istoriškai Baltarusija ir Rusija egzistuoja kaip dvi nepriklausomos valstybės. Jis pabrėžė, kad neleis sumenkinti Baltarusijos suvereniteto ir to neleis šalies gyventojai.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2136 3

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Politikas taip pat pabrėžė „ekonominės integracijos ir savitarpio pagalbos“ svarbą sąjunginės valstybės rėmuose, tačiau išreiškė griežtą nepritarimą dėl susijungimo perspektyvos.

„Galime kurti tokius santykius, kurie bus glaudesni ir stipresni nei sąjunginėje valstybėje“, – pridūrė Baltarusijos vadovas, patikslindamas, kad tokie glaudūs santykiai įmanomi neprarandant abiejų šalių nepriklausomybės ir suvereniteto.

Anot Lukašenkos, Baltarusija visada buvo patikima Rusijos partnerė, tačiau jis kategoriškai nepritaria prievartinio prisijungimo idėjai.

 

„Dažnai sakau, kad mes su Putinu nesame kvaili žmonės... O ekspertų turime daugiau nei pakankamai sukurti sąjunginę valstybę ir išsaugoti dvi suverenias valstybes“, – pridūrė jis, ragindamas Rusijos vadovybę atsisakyti tokių idėjų.

Lukašenka taip pat pažymėjo, kad integracijos klausimai turėtų būti sprendžiami atsižvelgiant į pasikeitusią pasaulio tvarką, o teritorinio užgrobimo idėjos, jo nuomone, nėra pritaikomos šiuolaikiniame pasaulyje.

Jo teigimu, jei Rusija užgrobs Baltarusiją, jos lauks teroristinių išpuolių banga ir partizaninis karas, nes žmonės netoleruos suvereniteto praradimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()