[ŽT] „Niekada niekas anksčiau to nėra padaręs.“ JAV sudavė kritinį smūgį Rusijai  ()

Ukraina toliau gaus paramą.



© Armyinform.com.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Okhmatdyt_01.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ketina skirti 20 milijardų dolerių Ukrainai neperžengdama 50 milijardų paskolos, dėl kurios susitarė G7 Rusijos turto sąskaita, ribų, pranešė Baltųjų rūmų patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojas Daleepas Singhas. „Niekada anksčiau daugiašalė koalicija nebuvo įšaldžiusi šalies agresorės turto ir vėliau panaudojusi to turto vertės nukentėjusios šalies gynybai finansuoti“, – pridūrė jis.

[EU+Kuponas] Aukščiausio lygio teleskopinės kopėčios. Paskutiniai vienetai!
2957 1

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš EU greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Singhas sakė, kad Joe Bideno administracija ketina padalinti savo paskolos dalį – 20 milijardų dolerių – karinei ir finansinei pagalbai Ukrainai. Karinę pagalbą turi patvirtinti JAV Kongresas. „Bet kuriuo atveju JAV skirs 20 milijardų dolerių remti Ukrainos pastangas, nepaisant to, ar ji bus padalinta į ekonominę ir karinę paramą, ar bus teikiama tik per ekonominę pagalbą“, – sakė Singhas.

 

Dar visai neseniai buvo manoma, kad Vašingtono įnašas bus mažesnis, nei planuota iš pradžių, nes ES dėl Vengrijos pasipriešinimo nesugebėjo įgyvendinti apsaugos priemonių, garantuojančių, kad Rusijos turtas bus įšaldytas mažiausiai trejus metus. JAV mano, kad Europa turi daryti daugiau. Tačiau Vašingtonas sušvelnino savo poziciją.

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: