„Raudona linija peržengta. Į Ukrainą bus įvedami JAV kariai. Mažiausiai 3 000“  (1)

JAV ir Ukraina aptarė šią situaciją.



© Pixabay (Free to use) | https://www.pexels.com/photo/soldier-holding-rifle-78783/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų Kongreso žvalgybos komiteto pirmininko Mike‘o Turnerio teigimu, JAV turėtų svarstyti galimybę imtis „tiesioginių karinių veiksmų“, jei Šiaurės Korėjos kariai stotų į Rusijos karą prieš Ukrainą.

Šiuos komentarus M. Turneris vakar išsakė po to, kai tapo žinoma, kad Rusijoje jau yra tūkstančiai Šiaurės Korėjos kariškių.

Pirmiau trečiadienį Baltieji Rūmai pranešė, kad, Vašingtono skaičiavimu, rytų Rusijoje apmokoma mažiausiai 3 000 Šiaurės Korėjos karių, baiminantis, kad galiausiai jie bus išsiųsti į Ukrainą kovoti Maskvos pajėgų pusėje.

Gynybos sekretorius Lloydas Austinas antradienį pasakė, kad Jungtinės Valstijos turi įrodymų, jog Rusijoje yra Šiaurės Korėjos kariškių.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2096 2

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

„Bideno ir Harris administracija privalo aiškiai pareikšti, kad Šiaurės Korėjos karių dalyvavimas šiame konflikte Jungtinėms Valstijoms yra raudona linija“, – sakė M. Turneris.

„Jei Šiaurės Korėjos kariai įžengtų į suverenios Ukrainos teritoriją, Jungtinės Valstijos turi rimtai apsvarstyti galimybę imtis tiesioginių karinių veiksmų prieš Šiaurės Korėjos pajėgas“, – pridūrė jis.

Nuo spalio pradžios iki vidurio Šiaurės Korėja laivais iš Vonsano regiono į Vladivostoko miestą tolimuosiuose Rusijos rytuose išsiuntė mažiausiai 3 000 karių, kalbėdamas su žurnalistais pasakė Baltųjų Rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimams Johnas Kirby‘is.

 

Iš ten Šiaurės Korėjos kariai buvo pristatyti į tris karines bazes rytų Rusijoje, kur vyksta bazinis jų kovinis apmokymas, paaiškino J. Kirby‘is.

Jis pridūrė, kad, baigus apmokymus, kariai galės būti perkelti į Rusijos vakarus ir stoti į kovą su Ukrainos kariuomene, o tai „parodytų vis didėjančią Rusijos desperaciją jos kare su Ukraina“.

J. Kirby‘io teigimu, JAV ir Ukraina aptarė šią situaciją, įskaitant tokio sprendimo pasekmes ir galimą JAV atsaką.

 

Jis taip pat perspėjo, kad jeigu Šiaurės Korėjos kariškiai stos į karą su Ukraina, jie patys taps karo taikiniais.

„Jei jie tikrai bus dislokuoti kariauti Ukrainoje, jie taps teisėtu grobiu, teisėtais taikiniais, o Ukrainos kariuomenė nuo Šiaurės Korėjos kariškių ginsis taip pat, kaip ginasi nuo rusų karių“, – kalbėjo jis.

Cituodama Ukrainos gynybos žvalgybos vado Kyrylo Budanovo žodžius, „Ukrinform“ pranešė, kad Šiaurės Korėja karui Ukrainoje skirtas raketas ir karius į Rusiją siunčia mainais į taktinių branduolinių ginklų technologijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Jūras Barauskas
(139)
(14)
(125)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai (1)

Susijusios žymos: