Su tokia galia rusai dar nebuvo susidūrę. Į frontą pajudėjo dešimtys „Abrams“ (Video)  ()

Maksimalus skaičius.


Tankas „Abrams“
Tankas „Abrams“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=BIschEPCqY0

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip viena iš Ukrainos brigadų yra parengusi kovai tanką „M1A1 Abrams“. Į akis krenta papildomi komponentai, kurie buvo sumontuoti ant tanko, jau esančio Ukrainoje. Tikimasi, kad dėl jų amerikiečių tankas geriau atlaikys sudėtingus susirėmimus su rusais.

Iki šiol Ukraina gavo 31 „Abrams“ tanką. Visi jie į frontą buvo atgabenti iš Jungtinių Valstijų. Iš pradžių svarstyta apie M1A2 variantus, tačiau galiausiai į ukrainiečių karių rankas pateko senesni M1A1 variantai. Nors šie tankai gerokai pranašesni už posovietines mašinas, kuriomis Ukraina rėmėsi iki karo pradžios, jie nepasirodė nenugalimi. Rusams jau pavyko sunaikinti, sugadinti ar užgrobti daugiau nei tuziną „Abrams“. Todėl nereiktų stebėtis, kad ukrainiečiai modifikuoja likusius egzempliorius.

[EU+Kuponai] „Halloween Sale“! Mažiausios kainos. Įspūdingų galimybių dulkių siurbliai, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
1884

„Halloween Sale“ išpardavimas

Mažiausios fiksuotos kainos

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Ultra“ - 8200Pa, plovimas, unikalus šepetys, stotelė ir kt.

2) „JIMMY H10 Flex“ - įspūdingų galimybių belaidis dulkių siurblys

3) „KTC Q24T09“ - 24 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

4) „ETOE Seal Pro“ - 1080P, 1000 ANSI, Google TV vaizdo projektorius

Išsamiau

Naujausioje filmuotoje medžiagoje iš fronto matyti, kad ukrainietiškas „M1A1 Abrams“ buvo papildytas dviem elementais – „Kontakt-1“ šarvo kubais ir dinamine ARAT-1 apsauga iš TUSK paketo.

 

Pirmasis sprendimas yra gana paplitęs kare Ukrainoje, jį naudoja abi konflikto pusės įvairių tipų šarvuotosioms transporto priemonėms. Tokiu būdu bandoma padidinti apsaugos lygį, pavyzdžiui, nuo dronų. ARAT-1 (Abrams Reactive Armor Tile-1) yra kur kas rečiau pasitaikanti modifikacija. ARAT-1 yra vienasluoksnis reaktyvusis šarvas, skirtas sumažinti žalą, kai atakuojama prieštankinėmis granatomis arba šaudmenimis.

Puolimo atžvilgiu tankui „Abrams“ Ukrainoje papildomų modifikacijų nereikia. Tai tankai, ginkluoti 120 mm kalibro patranka ir 12,7 mm bei 7,62 mm kalibro kulkosvaidžiais. M1A1 „Abrams“ sveria apie 57 t (papildomi komponentai gali pastebimai padidinti tanko svorį), jo ilgis – apie 10 m. Nepaisant to, 1 500 AG variklis leidžia pasiekti iki 67 km/h greitį.

 

Iš Jungtinių Amerikos Valstijų negauta jokių pranešimų, kad šios šalies valdžia norėtų Ukrainai perduoti daugiau šio tipo tankų. Tačiau galimybė perduoti atsirado kitoje pasaulio pusėje. Australija, kuri intensyviai modernizuoja savo ginkluotąsias pajėgas, nusprendė siųsti Ukrainai iš tarnybos išimamus tankus Abrams M1A1SA. Maksimalus skaičius bus 59 egzemplioriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(3)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()