Pasirodė „betoninės bombos“. „Didelės problemos Rusijai“ (Foto, Video)  ()

Ukrainos oro pajėgos pradėjo naudoti „jūrines bombas“ su prancūzų AASM „Hammer“ komplektu, kuris įprastas Mk 82 oro bombas paverčia didelio tikslumo ir ilgo nuotolio amunicija.


AASM „Hammer“ sumontuotas ant Mk 82
AASM „Hammer“ sumontuotas ant Mk 82
© Ekrano kopija | https://x.com/DEFENSEEXPRESS/status/1849853246292230234/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po MiG-29 sparnu pastebėtos vadinamosios „jūrinės bombos“, kurios vizualiai primena betono sluoksniu padengtą amuniciją. Į šį faktą dėmesį atkreipė „Defense Express“.

Ši amunicija yra įdomi sintezė: prancūziškas AASM „Hammer“ rinkinys leidžia standartines 230 kg bombas, tokias kaip Mk 82, paversti labai tiksliais ir tolimojo nuotolio ginklais, o tai labai padidina tikslumą ir nuotolį.

Šių bombų vizualinis akcentas – neįprasta jų danga. Nuotraukoje matyti, kad bomba padengta specialiu terminiu sluoksniu, dėl kurio ji atrodo kaip „betoninė amunicija“.

[Vokietija] Beprotiškai geros kainos ir funkcionalumo portabilaus multimetro rinkinys - nustebs ir profesionalai („KKNOON K618“)
2076 2

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus priedais rinkinys

Išsamiau

Kaip pastebi ekspertai, šis sluoksnis tarnauja kaip apsauga, neleidžianti priešlaikiniam šaudmenų detonavimui gaisro atveju. Ši danga aktyviai naudojama JAV lėktuvnešiuose, siekiant užtikrinti įgulos ir įrangos saugumą.

Įdomu tai, kad JAV karinis jūrų laivynas šią priemonę įgyvendino po tragiško gaisro lėktuvnešyje USS Forrestal 1967 metų liepos 29 dieną Vietnamo karo metu.

Tada netyčia iš F-4B „Phantom“ paleista nevaldoma raketa „Zuni“ atsitrenkė į išorinį A-4 „Skyhawk“ degalų baką ir sukėlė ugnį. Pirmoji bomba detonavo po pusantros minutės ir žuvo du ugniagesių ekipažai. Dėl to sprogimai išplito visame denyje, sunaikindami 21 lėktuvą, sužeisdami 161 žmogų, žuvo 134 jūreiviai.

 

Nuo tada tokios dangos tapo neatsiejama JAV lėktuvnešių denio amunicijos įrangos dalimi, suteikiančia papildomą apsaugą.

 

Kyla klausimas, iš kur šios „jūrinės bombos“ po MiG-29 sparnu Ukrainoje. Ekspertų teigimu, yra tikimybė, kad Ukraina iš Prancūzijos gauna tik AASM „Hammer“ rinkinius, o Mk 82 yra vietinės gamybos. Jei taip, Ukrainos pajėgos montuoja rinkinius ant Mk 82 taip pagerindami savo orlaivių tolimojo nuotolio galimybes.

Tokios adaptacijos suteikia Ukrainai galimybę efektyviai modernizuoti arsenalą su minimaliomis sąnaudomis, padidinant oro antskrydžių diapazoną ir tikslumą. Tai bus didelė problema Rusijos pajėgoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(1)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()