„Krinta kaip musės.“ Kas nutiko Rusijos Su-35 (Video)  ()

Sovietų inžinieriai norėjo naujo naikintuvo, galinčio atremti amerikiečių ketvirtos kartos lėktuvus, tokius kaip F-15 „Eagle“ ir F-14 „Tomcat“.


Su-35
Su-35
© Anna Zvereva (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Russian_Air_Force,_RF-81719,_Sukhoi_Su-35S_(49581740157).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje Rusija patyrė didelių naikintuvų Su-35 nuostolių, kurie Rusijoje laikomi kaip „4++ kartos“ lėktuvai. Nepaisant puikaus manevringumo ir modernios ginkluotės, įskaitant 30 mm pabūklą ir tolimojo nuotolio raketas, Su-35 pasirodė pažeidžiamas Vakarų oro gynybos sistemoms, tokioms kaip „Patriot“. Apie tai rašo „The National Interest“.

2023 metų pradžioje buvo numušti mažiausiai šeši Su-35, o tai padidino ir taip didelius Rusijos lėktuvų nuostolius. Atsižvelgiant į viską, nuo to laiko buvo prarasta dar daugiau.

Nuo plataus masto invazijos pradžios iš viso buvo sunaikinta beveik 350 Rusijos lėktuvų. Rusijos aviacijos pajėgumai traukiasi, nors Rusijos Federacija didina naikintuvų Su-35 ir Su-57 gamybą.

Naikintuvų Su-35 problema

[EU+Kuponai] „Halloween Sale“! Mažiausios kainos. Įspūdingų galimybių dulkių siurbliai, žaidimų monitoriai, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
1912

„Halloween Sale“ išpardavimas

Mažiausios fiksuotos kainos

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Ultra“ - 8200Pa, plovimas, unikalus šepetys, stotelė ir kt.

2) „JIMMY H10 Flex“ - įspūdingų galimybių belaidis dulkių siurblys

3) „KTC Q24T09“ - 24 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

4) „ETOE Seal Pro“ - 1080P, 1000 ANSI, Google TV vaizdo projektorius

Išsamiau

Remiantis duomenimis, gautais prieš kelis mėnesius iš gamyklos Komsomolske prie Amūro, nuolatinis naikintuvų Su-35 ir Su-57 gamybos augimas sustiprins Rusijos oro pajėgų pajėgumus.

Tačiau Ukrainos kare Su-35 nepasirodė labai gerai. Daugelis tokių sovietų naikintuvų buvo numušti šiuolaikiniais Vakarų ginklais.

Šiais metais Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad amerikiečių „Patriot“ raketos numušė mažiausiai septynis Rusijos lėktuvus.

 

Dviejų variklių Su-35 tapo sovietinio Su-27 geneze. Sovietų inžinieriai norėjo naujo naikintuvo, galinčio atremti ketvirtos kartos amerikiečių lėktuvus, tokius kaip F-15 „Eagle“ ir F-14 „Tomcat“.

Su-35 prototipas (iš pradžių žinomas kaip Su-27M) pirmą kartą pakilo į orą 1988 m. birželį.  Gamintojas „United Aircraft Corporation“ (UAC) apibūdina Su-35 kaip orlaivį, kuris apjungia šiuolaikinį naikintuvą ir taktinį lėktuvą.

Su-35 yra gerai ginkluotas. Lėktuve yra apie dešimt pilonų išoriniams ginklams pajabinti. Naikintuvas gali gabenti daugybę oras-oras ir oras-žemė raketų, įskaitant R-27 , Ch-29 ir tolimojo nuotolio Ch-58. Su-35 gali paleisti bombas KAB-500Kr, KAB-1500Kr ir KAB-1500LH. Rusijos naikintuvas taip pat aprūpintas atsakomųjų priemonių, tokių kaip trukdymo ir radaro įspėjimo sistema.

 

Su-35 savybių ir galimybių tikrai nereikėtų nuvertinti. Tačiau šie lėktuvai Ukrainoje labai pažeidžiami daugelio Vakarų oro gynybos sistemų.

Tuo pačiu metu Ukrainos „Patriot“ raketų atsargos nėra begalinės – ir šalies gynyba nuo Rusijos lėktuvų ilgainiui gali susilpnėti.

Apie autorę

Maya Carlin yra Vašingtono Saugumo politikos centro analitikė. Bendradarbiauja su daugeliu leidinių, įskaitant „The National Interest“, „Jerusalem Post“ ir „Times of Israel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(5)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()