„120 per metus.“ Maskva drebės. Į Ukrainą atvyksta vieni galingiausių pasaulio orlaivių  ()

„Bayraktar Kızılelma“
„Bayraktar Kızılelma“
© Zizubv101 (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Turky-air.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos bendrovė „Baykar“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Ukraina. Sandorio detalės neatskleidžiamos, tačiau prieš pasirašant sutartį Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Sybiha iš Turkijos bendrovės „Baykar“ generalinio direktoriaus dovanų gavo reaktyvinio viršgarsinio drono „Bayraktar Kızılelma“ modelį su Ukrainos simbolika.

„Bayraktar Kızılelma“ praktiškai yra penktos kartos naikintuvas, kuriam nereikia piloto. Jį sunkiai pastebi radarai, jis yra didelis ir greitas. Pirmam skrydžiui jis pakilo 2022 metų gruodį. Manoma, kad jau 2025 metais jis pradės tarnybą. „Kızılelma“ nėra viršgarsinis, bet gali būti, kad tai greitai pasikeis, nes iki garso greičio jam trūksta visai nedaug (jis gali skristi 0,9 machų greičiu). Ore „Kızılelma“ išsilaiko 5-6 valandas. Jis kyla į 14 km aukštį ir gali atakuoti taikinius ore, sausumoje ir jūroje. 

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1565 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Šiandien yra 972-oji Rusijos plataus masto invazijos diena. Ukraina ir toliau ginasi. Esame dėkingi Turkijos partneriams už solidarumą ir pagalbą. Mums reikia papildomos visų mūsų partnerių paramos, kad įveiktume Rusijos agresiją ir atkurtume visapusę, teisingą ir ilgalaikę taiką“, – sakė ministras. Sybiha taip pat paragino Turkijos įmones aktyviai investuoti į Ukrainos gynybos pramonę.

Dar vasarį „Baykar“ generalinis direktorius Halukas Bayraktaras pranešė, kad Kyjivo regione statoma bendrovės dronų gamykla. Tada buvo teigiama, kad dar nėra nuspręsta, kokie dronai bus gaminami Ukrainoje, bet gamyklos pajėgumai turėtų siekti 120 dronų per metus. Vasarį, kai buvo teigiama, kad gamykla jau statoma, buvo manoma, kad statybos užtruks tik maždaug metus. Dabar atrodo, kad „Kızılelma“ yra naujojo susitarimo dalis. Ir tai yra net labai logiška.

 

Ukraina yra ne šiaip gera „Baykar“ klientė, palaikanti santykius su bendrove labai ilgą laiką. Ryšys yra abipusis. „Kızılelma“ naudoja AI-322 turboventiliatorinį variklį, gaminamą Zaporižioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(41)
(2)
(39)

Komentarai ()