26 000 + 18 000. „Išpūtė bent kelis kartus.“ Staigiai reaguoja Syrskis  ()

Skaičiai nesutampa.


Oleksandras Syrskis
Oleksandras Syrskis
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=70owDWz5OYo

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BRICS viršūnių susitikime Kazanėje Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas bravūriškai pareiškė, kad Ukrainos daliniai Kursko srityje buvo beveik apsupti ir patyrė milžiniškų nuostolių. 

Rusijos opozicinio analitinio projekto „Možem objasnit“ duomenimis, V. Putinas šiuos skaičius išpūtė bent kelis kartus. Jis teigė, kad ukrainiečiai ten patyrė kolosalaus dydžio nuostolius: apie 26 000 žmonių gyvosios jėgos per pastarąjį mėnesį ir 18 000 technikos nuo ukrainiečių puolimo pradžios. 

Kaip pastebi analitikai, Putinas melavo net nepatikrinęs oficialių savo Gynybos ministerijos duomenų. 

Monitorius, kuriam sunku atsispirti: Tiesiog super geras vaizdo parametrų, patogumo ir kainos derinys (AOC Q27B3CF2 apžvalga)
3520 2

Šį kartą testuojame monitorių AOC Q27B3CF2: „Quad HD“ raiška, itin spartus reakcijos laikas, tiesiog kokybiškas vaizdas, patogus ir lengvas - o kaina tokia, kad vargu ar bežiūrėsite į brangesnius konkurentus...

Išsamiau

Ten nurodyti visiškai kitokie skaičiai. 

„Kursko srityje nuo rugpjūčio 6 d. priešas neteko 2425 vienetų technikos. Žmonių nuostoliai siekė 26 222 žmones“, – informavo Rusijos gynybos ministerija (pagal V. Putino versiją, 26 000 – tai nuostoliai „per pastarąjį mėnesį su trupučiu“). 

OSINT analitiko Naalsio vertinimu, Ukrainos kariuomenės technikos nuostoliai Kursko srityje siekia 251 vienetą technikos (spalio 15 d. duomenimis). Rusijos armija tuo pačiu metu neteko 181 vieneto. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad šioje analizėje atsižvelgta tik į nuotraukas ir vaizdo įrašus iš atvirų šaltinių. Tačiau bet kokiu atveju šie skaičiai nesutampa su Putino pateiktais dešimtimis tūkstančių. 

 

Putinas ir anksčiau buvo pagautas meluojant apie Ukrainos nuostolius. 2023 m. rugsėjį jis teigė, kad Ukrainos kariuomenė per „specialiąją karinę operaciją“ neteko 18 000 įvairių klasių šarvuočių, o spalį šį skaičių staiga sumažino beveik 10 kartų – iki 1900. 

Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis sureagavo į Putino pareiškimus. Jis pavadino diktatoriaus žodžius akivaizdžia dezinformacija ir savo ruožtu pacitavo duomenis apie Rusijos armijos nuostolius Kursko srityje nuo operacijos pradžios. Syrskis pažymėjo, kad, nepaisant beprotiško priešo spaudimo šia kryptimi, ji ir toliau praranda gyvosios jėgos ir technikos, įvardydamas tikslius skaičius. 

 

Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas sakė, kad nuo rugpjūčio 8 d. Rusijos nuostoliai šioje teritorijoje siekia 17819 žmonių, iš kurių 6662 žuvo ir 10446 buvo sužeisti. Į nelaisvę pateko 711 kariškių. Ukrainos kariuomenė Kursko srityje taip pat sunaikino 45 tankus, 256 šarvuočius, 565 karines transporto priemones, 99 artilerijos sistemas ir penkias raketų paleidimo sistemas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()