„Viskas yra užslaptinta.“ Rusija atgaivina monstrą (Foto)  (1)

Buvo dar labiau įslaptinta.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© webandi (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/biohazard-covid-19-virus-covid-6178727/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-27 „Viskas yra užslaptinta.“ Rusija atgaivina monstrą (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Maskvos esančiame poligone rekonstruojama ir plečiama didelė laboratorija, skirta mirtinų ligų sukėlėjams tirti. Veikla šiame objekte prasidėjo dar 2022 m., praėjus porai mėnesių po to, kai prasidėjo plataus masto Rusijos agresija Ukrainoje. 

Apie tai pranešė laikraštis „The Washington Post“, remdamasis palydovinėmis nuotraukomis. 

„Sergijev Posad-6“ objektas buvo apleistas dešimtmečius. Tačiau jis turi liūdnai pagarsėjusią praeitį. Šaltojo karo metais jis buvo pagrindinis biologinių ginklų kūrimo tyrimų centras. Jame buvo atliekami eksperimentai su raupus ir Ebolą sukeliančiais virusais“, – rašoma straipsnyje. 

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1566 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Remiantis palydovinėmis nuotraukomis, Rusijos Federacija aktyviai atkuria senąją sovietinę laboratoriją. Šiuo metu ten yra daug statybinės technikos, pastatyta ir statoma 10 naujų pastatų, kurių bendras plotas – apie 23 000 kv. m. 

 

Ir, sprendžiant iš ekspertų vertinimų, kai kurie pastatai statomi atsižvelgiant į tai, kad juose bus tiriami itin pavojingi patogenai, t. y. su aukšto lygio apsauga. Pavyzdžiui, yra daug oro valymo įrenginių, dezinfekcijos patalpų ir net atskira elektrinė. 

Be to, Rusijos Federacija aplink objektą įrenginėja labai stiprią daugiapakopę gynybinę liniją.

 

Leidinio teigimu, naujo pavojingo objekto kūrimui labai didelį dėmesį skiria Jungtinės Valstijos. Jei Rusijos Federacija sugebės sukurti tokį ginklą, neatmetama galimybė, kad jis gali būti panaudotas agresijai prieš Ukrainą ar trečiąsias šalis. 

„Didžioji dalis to, kas vyksta šioje laboratorijoje, yra užslaptinta. Tai vienas iš trijų Rusijos karinių objektų, į kuriuos tarptautiniai ekspertai niekada neturėjo galimybės patekti“, – teigiama straipsnyje. 

Atrodo, kad Sovietų Sąjunga, o vėliau ir Rusija nepanaikino savo biologinių ginklų programų – jos buvo tik labiau įslaptintos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(16)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)