Ar pavyks Rusijai pavogti „Leopard“ technologiją. Karo ekspertas skelbia neįtikėtinus dalykus  ()

Sugebėjo gauti įrenginius.


Tankas „Leopard“
Tankas „Leopard“
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=bJl7LigD1eg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami nukopijuoti tanko „Leopard“ technologiją, rusai taip pat turi turėti visas šiuolaikines technologijas, tačiau jie turi didelių problemų su elektronikos gamyba. Tai interviu „24 kanal“ sakė karo ekspertas Pavelas Narožnyj.

Atsakydamas į klausimą, kad rusai pradėjo nagrinėti trofėjinį tanką „Leopard“ ir ar Rusija sugebės greitai nukopijuoti technologiją arba sukurti efektyvesnius ginklus, jis pažymėjo, kad, norėdami „kopijuoti“, rusai turi turėti visas šiuolaikines technologijas.

Narožnyj pažymėjo, kad rusai apeina kai kurias sankcijas ir bando gauti prieigą prie tam tikrų technologijų. Buvo ištirta, kad jiems kažkokiu būdu pavyko gauti „Siemens“ įrenginius, kad šie gamintų atsargines dalis jų lėktuvams „Su-57“.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1535 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

„Tačiau tai pavieniai atvejai. Kai kalbama apie tankų gamybą – tankų gamyba yra daug sudėtingesnė, kai kalbama apie masinę gamybą, dešimtis vienetų ir panašiai“, – pabrėžė ekspertas.

Jis pridūrė, kad tanko pagrindiniai komponentai yra variklis, patranka ir elektronika.

„Rusams ir su varikliais, ir su patrankomis daugmaž viskas tvarkoj. Bet kai eina kalba apie elektronikos gamybą, pirmiausia apie termovizorių, termovizorinių kamerų, taikinių sistemų gamybą – jie turi su tuo didžiulių problemų“, – sakė P. Narožnyj.

 

Jis paaiškino, kad rusai patys to negamina, bet anksčiau pirkdavo iš užsienio bendrovių.

„Tačiau šis kelias buvo užblokuotas, ir dabar jie turi didžiulę problemą būtent su šiais taikikliais“, – sakė ekspertas.

Pasak jo, rusai bandė patys gaminti termovizorines matricas, tačiau pagamino labai nedaug, masinės gamybos nebuvo.

„Taigi nemanau, kad šiame tanke jie atras kažką naujo. Taip, jie galės išanalizuoti šarvų sudėtį, bet jie jau kitais būdais tai išsiaiškino“, – patikslino Narožnyj.

Kalbėdamas apie tai, ar rusai gali sukurti kokį nors naują ginklą, jis pažymėjo, kad rusai jau turi visas priemones tankams naikinti:

 

„Didžiausias tanko „Leopard“ pliusas yra tas, kad jis apsaugo įgulą. Taigi jį galima sunaikinti: gali užvažiuoti ant 200 dolerių vertės minos ir jis bus sunaikintas arba bent jau sustabdytas. Į jį galima iš pataikyti artilerijos, ir jis taip pat bus sunaikintas. Tačiau svarbiausia, kad jame išgyventų įgula ir kad vėliau jį būtų galima atstatyti. Tai yra tokios technologijos, kurių jie nesugebės atkartoti“.

Jis paaiškino, kad tam rusai turi pakeisti savo požiūrį į tankų konstravimą, o tai visiškai neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()