Prasideda grandioziniai darbai – į Mėnulį ketinama nusiųsti šimtus palydovų: koks jų tikslas?  ()

Nauja kompanija, pavadinta „Crescent Space Services“, turės patenkinti didėjantį ryšių poreikį Mėnulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „Lockheed Martin“ paskelbė apie dukterinės įmonės „Crescent Space Services“ sukūrimą, kuri teiks ryšio ir navigacijos Mėnulyje paslaugas. Mėnulio orbitoje bus sukurta palydovų grupė, kurios pagalba bus palaikomas stabilus ryšys tarp erdvėlaivių tiek Mėnulyje, tiek šalia jo, taip pat leis palaikyti ryšį su Žeme, rašo „Gizmodo“.

Naujoji bendrovė „Crescent Space Services“ valdys savo ryšių palydovų tinklą Mėnulio orbitoje, teikdama stabilias ryšio ir navigacijos paslaugas būsimoms Mėnulio misijoms.

Bendrovė sukurs savo ryšių tinklą „Parsec“, kuris naudos daugybę „Lockheed Martin“ sukurtų palydovų. Jau 2025 m. į Mėnulį bus paleisti keli šimtai palydovų, taip pat ryšio terminalai, kurie bus pastatyti Mėnulio paviršiuje. Bendrovė „Lockheed Martin“ teigė, kad Mėnulyje planuoja sukurti tokį patį ryšio ir navigacijos tinklą, kuris bus panašus į veikiančius Žemėje.

Manoma, kad palydovai, kurie skris aplink Mėnulį, galės užtikrinti stabilų ryšį visiems erdvėlaiviams ir astronautams, kurie bus matomoje Mėnulio pusėje ir jo tamsiojoje pusėje. Tai yra, šis tinklas leis visiems paviršiuje bendrauti tarpusavyje ir nustatyti savo buvimo vietą, o žmonės ir įrenginiai galės palaikyti ryšį su Mėnulio orbitoje skriejančiais įrenginiais ir laivais bei perduoti pranešimus tiesiai į Žemę.

 

Pasak „Crescent Space Services“ generalinio direktoriaus Joe Landono, tikimasi daug Mėnulio misijų, todėl reikia patenkinti augantį aukštos kokybės ryšių poreikį.

NASA planuoja 2025 m. pirmą kartą per 50 metų išlaipinti astronautus Mėnulyje. Tačiau tai bus tik pirmas žingsnis kuriant nuolatinę Mėnulio bazę, kuri ilgainiui turėtų virsti didele žmonių kolonija Mėnulyje. Mėnulio orbitoje taip pat bus pastatyta unikali „Gateway“ kosminė stotis, kuri tarnaus kaip būsimų Mėnulio misijų forpostas.

 

Tuo pačiu metu NASA kuria savo ryšių tinklą, vadinamą „LunaNet“. Tačiau kosmoso agentūra anksčiau teigė, kad bendras kelių tinklų darbas tik pagerins ryšio ir navigacijos paslaugų kokybę Žemės palydove. Be to, kelių ryšio tinklų buvimas leis nesijaudinti, jei kai kurie palydovai suges ir nutrūks stabilus ryšys su Žeme.

Privačios įmonės rodo vis didesnį susidomėjimą Mėnuliu ir siūlo vis naujus projektus, padėsiančius greičiau įvaldyti Žemės palydovą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()