[ŽT] Totalus fiasko! Trenkėsi į Mėnulį. Skelbiama, kas nutiko Rusijos zondui „Luna 25“ (PAPILDYTA)  ()

Remiantis preliminariais duomenimis, zondas „nustojo egzistavęs po susidūrimo su Mėnulio paviršiumi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Zondas „Luna 25“, pirmoji Rusijos misija Mėnulyje nuo 1976 metų, nukrito Mėnulyje po incidento prieš nusileidimą, sekmadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.

Ryšys su „Luna 25“ nutrūko šeštadienį 14.57 val. Lietuvos laiku, sakoma „Roskosmos“ pranešime. Remiantis preliminariais duomenimis, zonas „nustojo egzistavęs po susidūrimo su Mėnulio paviršiumi“.

PAPILDYTA

„Priemonės, kurių buvo imtasi rugpjūčio 19 ir 20 d., siekiant nustatyti zondo vietą ir užmegzti ryšį su juo, buvo nesėkmingos.

Kosmoso agentūra nurodė, kad bus pradėtas tyrimas dėl katastrofos priežasčių, tačiau nenurodė, kokios techninės problemos galėjo kilti.

Su „Luna 25“ Maskva tikėjosi remtis savo sovietmečio „Luna“ programos palikimu, pažymėdama grįžimą prie nepriklausomų Mėnulio tyrinėjimų didėjant izoliacijai nuo Vakarų.

800 kilogramų sveriantis zondas „Luna 25“ turėjo pirmą kartą istorijoje švelniai nusileisti Mėnulio pietų ašigalyje.

 

„Roscosmos“ vadovas Jurijus Borisovas sakė, kad ši misija „rizikinga“, o birželį prezidentui Vladimirui Putinui akis į akį sakė, kad tikimybė, kad ji pavyks, yra „apie 70 procentų“.

Rusija nebandė nusileisti zondo ant kosminio kūno nuo 1989 m., kai Sovietų Sąjungos zondas „Phobos 2“, turėjęs tyrinėti Marso palydovus, sugedo dėl borto kompiuterio gedimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()