„Luna 25“ katastrofa pritrenkė. Skelbiama, kas nutiko kosmosą tyrinėjusiam akademikui (Video)  ()

Pasak mokslininko, jis svajojo pamatyti Rusijos Mėnulio tyrinėjimo programos atgimimą, o ši misija jam buvo paskutinė galimybė. Dėl patirto streso jis atsidūrė ligoninėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

90-metis akademikas Mychailas Marovas, kuris buvo vienas iš SSRS kosminių tyrimų mokslinių lyderių, sužinojęs apie nesėkmingą misijos „Luna 25“ baigtį, buvo paguldytas į ligoninę.

„Esu prižiūrimas. Kaip man nesijaudinti, tai didžiąja dalimi gyvenimo klausimas. Visa tai labai sunku“, – sakė šiuo metu Centrinėje klinikinėje ligoninėje gulintis Marovas.

Pasak mokslininko, jam labai apmaudu, kad nepavyko įrenginio nuleisti Mėnulyje.

„Man tai turbūt buvo paskutinė viltis pamatyti mūsų Mėnulio programos atgimimą“, – pabrėžė jis.

Marovas vis dar nepraranda optimizmo ir tiki, kad kiti bandymai bus sėkmingesni, svarbiausia išsiaiškinti, kodėl įrenginys negalėjo atlikti savo misijos:

„Tikiuosi, kad susitvarkysime, „Roskosmos“ vadovybė turės noro, net nujaučiamo poreikio pakartoti šį eksperimentą“.

Kaip rašo „Forbes Russia“, Mychailas Marovas yra vienas paskutiniųjų mokslininkų, asmeniškai pažinojusių tris SSRS branduolinio priešraketinio skydo kūrėjus: Sergejų Korolevą, Igorį Kurchatovą ir Mstislavą Keldyšą. Jis vaidino pagrindinį vaidmenį kuriant ir įgyvendinant sovietinę kosmoso, Mėnulio ir Saulės sistemos planetų tyrimo programą, taip pat dalyvavo pirmuosiuose Marso ir Veneros tyrimuose.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(6)
(17)

Komentarai ()