„TKS iš tikrųjų yra po vandeniu.“ Skelbiama beprotiška teorija (Video)  (1)

Tie, kurie tiki, kad Žemė plokščia ir kad žmonės niekada nenusileido Mėnulyje, tvirtina, kad kosmose nėra orbitinės stoties, visa tai yra meistriška apgaulė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete aktyviai plinta nauja sąmokslo teorijos šalininkų idėja, kad iš tikrųjų Tarptautinė kosminė stotis yra visai ne kosmose, o po vandeniu. Tai yra, pagal šią teoriją, kuri turi savų „įrodymų“, daugiau nei 20 metų aplink Žemę skriejanti stotis yra ne kas kita, kaip NASA sukurtas kone Holivudo filmas. Šios idėjos šalininkai mano, kad visi kosmose vykstančių įvykių vaizdo įrašai buvo filmuojami po vandeniu Žemėje, rašo „Futurism“.

Kai kurie įvairių socialinių tinklų vartotojai aktyviai skleidžia vadinamąsias „ekspozicijas“, kuriose pateikia savo „įrodymus“, kad TKS neskraido kosmose, o buvo pastatyta specialiame NASA didžiuliame baseine. Ir čia vyksta astronautų, vykstančių į kosmosą ir orbitoje atliekančių mokslinius eksperimentus, filmavimas.

Pavyzdžiui, sąmokslo teoretikai savo vaizdo įrašuose, kurie plinta internete, nurodo, kad yra „oro burbuliukų“, kurie išeina iš astronautų jiems pereinant į kosminę erdvę. Be to, tarp tariamos NASA apgaulės „įrodymų“, šie vartotojai nurodo specialių trosų, sulaikančių astronautus judant TKS, buvimą.

Kaip rašo „Futurism“, socialiniuose tinkluose galima rasti šimtus panašių vaizdo įrašų, o peržiūrų – dešimtys tūkstančių. Tokių vaizdo įrašų autoriai dažnai naudoja grotažymę „plokščia žemė“, kad parodytų, jog jų teorijos sutampa su teiginiu, kad mūsų planeta nėra apvali.

NASA atmeta visus šiuos teiginius ir sąmokslo teorijas. Pasak Sandros Jones iš NASA, jokie rekvizitai, žalias ekranas kompiuterinei grafikai kurti ir didžiulis baseinas negali pakeisti tikrojo TKS darbo. Tarptautinė kosminė stotis orbitoje skrieja daugiau nei 20 metų, ir visi norintys, pasinaudoję žiūronais, gali tuo įsitikinti.

 

Kasdien TKS aplink Žemę apsuka 16 apsisukimų, o stotis yra trečias ryškiausias objektas danguje po Mėnulio ir Veneros dėl savo didžiulio dydžio, gebėjimo atspindėti šviesą ir artumo mūsų planetai.

Pasak Harvardo universiteto astrofiziko Jonathano McDowello, į tokias sąmokslo teoretikų prielaidas net nereikėtų kreipti dėmesio.

„Manyti, kad TKS yra netikra ir neskraido kosmose, yra bent jau absurdas“, – sako mokslininkas.

Taip pat yra internautų, kurie, priešingai, bando atskleisti „įrodymus“, kad TKS iš tikrųjų yra Žemėje, o ne kosmose. Pavyzdžiui, Dave'as McKeeganas savo „YouTube“ kanale aiškina, kad tie patys laidai, kurie tariamai laiko astronautus „po vandeniu“, nesunkiai paaiškinami vaizduote ar internete platinamais žemos kokybės vaizdo įrašais.

 

Kalbant apie „oro burbulus“, kurie, pasak „ne tikrosios TKS“ šalininkų, po vandeniu skrenda nuo astronautų, NASA paaiškina ir šį reiškinį. Greičiausiai, pasak mokslininkų, vaizdo įraše naudotojai mato į kosmosą skrendančias dulkių ar ledo daleles, kai astronautai palieka orbitinę stotį.

Net darant prielaidą, kad NASA daugelį metų vykdo didelę apgaulę, kodėl gi nepadarius įprasto Holivudo filmo su puikia grafika? Sunku patikėti, kad NASA, TKS darbui išleidžianti maždaug 3 milijardus dolerių, sukurtų tokius nuobodžius ir visiškai įprastus „filmukus“, rašo „Futurism“.

Specialistų teigimu, teorijos apie plokščią Žemę, kad astronautai nėra buvę Mėnulyje ir dabartinė, jog TKS nėra kosmose, socialinių tinklų dėka lengvai plinta. Kai kurie žmonės atkakliai netiki mokslininkais ir mano, kad yra apgauti, kai kalba apie juos supantį pasaulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(2)
(7)
(-5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: