Žvėriška jėga! Skris į Mėnulį. NASA išbandė naują galingiausios pasaulyje raketos variklį (Video)  ()

Tai buvo jau antrasis nešančiosios raketos „Space Launch System“ variklio bandymas per mažiau nei savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 23 d. NASA baigė antrąjį RS-25 variklio, kuris varys galingiausią pasaulyje nešančiąją raketą „Space Launch System“ (SLS), bandymą. Bandymas truko maždaug 8 minutes ir buvo atliktas Johno Stenniso kosmoso centre. Tai didžiausias NASA raketų variklių bandymų centras, esantis Misisipės valstijoje, rašo „Space“.

Naujojo bandymo rezultatai dar nėra žinomi, tačiau, remiantis NASA pareiškimu, kaip ir sausio 17 d., kai pirmą kartą buvo atliktas modifikuoto RS-25 variklio, skirto nešančiosios raketos SLS, bandymas, inžinieriai tyrė naujų variklio komponentų veikimą, įskaitant antgalį, hidraulines pavaras, lanksčius oro kanalus ir turbo siurblius.

NASA inžinieriai nori patvirtinti modifikuotų RS-25 variklių veikimą, kad galėtų juos naudoti skrydžiams į Mėnulį pagal „Artemis“ programą. Iki šiol įvyko 2 iš 12 suplanuotų naujosios SLS raketos varymo sistemos bandymų. Šiuos variklius raketa turėtų naudoti skrydžio į Mėnulį metu 2029 m., vykdant „Artemis 5“ misiją, kai astronautai skris į Žemės palydovą. Ši misija turėtų būti trečiasis pilotuojamas skrydis į Mėnulį.

 

Primename, kad 2022 metais sėkmingai buvo įvykdyta nepilotuojama misija „Artemis 1“, kai NASA pirmą kartą panaudojo SLS nešančiąją raketą paleisti erdvėlaivį „Orion“.

2025 m. keturi astronautai išskris į orbitą aplink Mėnulį vykdydami misiją „Artemis 2“, kuri turėjo įvykti šiais metais.

Šios misijos atidėjimui įtakos turėjo tai, kad dėl techninių sunkumų ir problemų su biudžetu NASA turėjo atidėti pirmąjį astronautų skrydį į Mėnulį: „Artemis 3“ misiją nukelta 2026 metams. Iš pradžių grįžimas į Mėnulį buvo planuotas 2025 m.

 

„Artemis 2“, „Artemis 3“ ir „Artemis 4“ misijų metu SLS nešančiajai raketai bus naudojami naudojami RS-25 varikliai, tačiau jie buvo patobulinti. Tačiau „Artemis 5“ misijos metu raketa turėtų būti aprūpinta dar labiau modifikuota RS-25 variklių versija, kuri sukuria didesnę trauką. Remiantis NASA pareiškimu, šie varikliai turėtų sukurti 109 % pradinės galios, nors planuojama ją padidinti iki 113 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: