Prieš 6 metus Muskas į kosmosą išsiuntė „Tesla Roadster“. Kur jis dabar? (Video)  (1)

Prieš 6 metus „SpaceX“ raketa „Falcon Heavy“ į kosmosą iškėlė asmeninį Elono Musko automobilį „Tesla Roadster“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-25 Prieš 6 metus Muskas į kosmosą išsiuntė „Tesla Roadster“. Kur jis dabar? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raudonas sportinis automobilis, kuriame sėdi skafandrą vilkintis manekenas, pravarde „Starman“, vis dar skrieja kosmose pailga orbita aplink Saulę, retkarčiais priartėdamas prie kosminių kūnų.

Automobilis nėra skirtas kažkokiam moksliniam eksperimentui. Tai buvo bandomasis raketos paleidimas, todėl „SpaceX“ prireikė kažkokio naudingojo krovinio – ir Muskas sakė, kad nori, kad tai būtų „kvailiausias dalykas, kokį tik galime įsivaizduoti“. Taigi jis pasirinko savo automobilį „Tesla“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, kavos aparatai, belaidžiai siurbliai, išmanūs multimetrai, 3D spausdintuvai ir kt. (Video)
3436 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

2) „Artillery Sidewinder X3 Pro“ - ypatingai geros kainos 2024-ų metų 3D spausdintuvas

3) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

4) „BLITZHOME BH-CM1503“ - aukščiausios kokybės kavos aparatas

5) „ANENG 683“ - išmanusis multimetras

6) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

Išsamiau

Pagal „Where Is Roadster“ stebėjimo įrankį, „Tesla Roadster“ nuo jo iškėlimo į kosmosą 2018 m. vasario 6 d. aplink Saulę apskriejo 4,1 karto.

Penktadienį (2024 m. gegužės 24 d.) rodsteris buvo apie 100,4 milijonų km nuo Žemės. Automobilis nuo Žemės tolsta įspūdingu 25 900 km/val. greičiu.

Iškėlus automobilį į kosmosą, kai kurie astronomai net bandė apskaičiuoti tolesnę objekto orbitą, taip pat jo susidūrimo su Žeme tikimybę.

 

„Remiantis šimtais galimų scenarijų, mums pavyko statistiškai nustatyti „Tesla“ susidūrimo su Saulės sistemos planetomis tikimybę astronominiais laiko intervalais“, – sako astronomai.

Astronomai apskaičiavo, kad transporto priemonė turi maždaug 22 % tikimybę atsitrenkti į Žemę, 12 % tikimybę atsitrenkti į Venerą ir maždaug tokią pat tikimybę atsitrenkti į Saulę. Musko ir kitų laimei, tai įvyks po milijonų metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(3)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)