[ŽT] Suomijos meteorologijos institutas: „Žemę ištiko stiprus smūgis“ (Foto)  ()

Pašvaistės buvo matomos net plika akimi.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© KevinSchmid (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/aurora-borealis-northern-lights-4965488/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 10 d. vakarą Žemę ištiko stiprus smūgis. Suomijos meteorologijos institutas pranešė, kad kilo G4 lygio (itin stipri) geomagnetinė audra.

Geomagnetinę audrą sukėlė iš Saulės atkeliavusios įelektrintos dalelės, kurios susidūrė su Žemės magnetiniu lauku. Pastarosios Saulės paviršių paliko dar per spalio 8 d. įvykusį Saulės žybsnį su vainikinės masės išsiveržimu.

Suomijos meteorologijos institutas rašo, kad orai pašvaisčių stebėjimui buvo „deja, nepalankūs“. Tačiau Lietuvos gyventojai galėjo džiaugtis nuostabiais vaizdais. Pašvaistės buvo matomos net plika akimi.

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
10760 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

„Facebook“ paskyra „Orai ir klimatas Lietuvoje“ dalinosi nuostabiais vaizdais:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()